Fırat Kalkanı PKK`yı çılgına çevirdi!

Fırat Kalkanı PKK`yı çılgına çevirdi!

Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Özgür Suriye Ordusu`na (ÖSO) bağlı muhaliflerin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) desteğiyle Cerablus`ta kontrolü sağlaması, PKK`yı çılgına çevirdi. Kandil teröristlerine,

Yeni Şafak`ta yer alan habere göre Türkiye`nin müdahalesiyle terör koridoru tehlikeye giren PKK, örgüt içinde acil durum çağrısı yaptı, bütün teröristlerini ÖSO ve Mehmetçiğe karşı savaşmak için göreve çağırdı. Özellikle Kobani ve Tel Abyad`da terörist toplama seferberliğine girişen Kandil, ?Münbiç-Afrin hattında yaşanacak büyük savaşa hazırlıklı olun talimatı iletti.

Fırat Kalkanı Operasyonu ile birlikte cephede hazırlıklarını hızlandıran PYD, onlarca araçlık konvoyu Kobani`den Settişirin-Münbiç yönüne sevk etti. Perşembe akşamı Münbiç`te toplanan teröristler, 25 araçlık konvoyla Cerablus yönüne hareket etti. Aralarında `YPJ` diye bilinen ve kadın teröristlerden oluşan grupların da bulunduğu konvoy, Cerablus`un hemen güneyindeki Amame köyünde karargah kurdu. Önceki akşam Zahiriya, Delveren, Yusufbey ve Misale köylerine saldıran PYD, buraları ele geçirdi. Cerablus`a 10 kilometre mesafedeki Amame`den batı yönüne ilerleyen teröristler, Külliye ve Çukurca köylerinde de IŞİD`lilerle karşılaştı.

YENİ HEDEF GANDURA

Afrin yönüne doğru ilerleyen PYD`liler, hedeflerini Gandura olarak açıkladı. Gandura`nın ardından 15 kilometre mesafede bulunan Çobanbey, Cerablus`a misilleme olarak saldırılacak ikinci hedef olarak seçildi. Yeni Şafak`a bilgi veren kaynaklar, PYD`nin Münbiç-Cerablus arasında ÖSO`ya karşı savaşmak için 4 bin civarında teröristlere takviyesi yaptığını bildirdi. Örgütten çekilmeye dönük herhangi bir girişim olmamasına rağmen ABD`nin ?PYD çekiliyor yönünde verdiği beyanat ise tamamen oyalama taktiği olarak değerlendiriliyor.

Amame`yi boşaltıyorlar

PYD yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı Türkmen köyü Amame`yi zorla boşaltıyor. Köyü terk etmeyenleri ölümle tehdit eden PKK/PYD`liler, bölgenin `askeri alan` ilan edildiğini ve Cerablus`a saldırı hazırlığı yaptıklarını belirtiyor. Teröristler bölgeye yerleşiyor.