PKK'nın bombayı şehre nasıl soktuğu ortaya çıktı

PKK'nın bombayı şehre nasıl soktuğu ortaya çıktı

Çok sıkı güvenlik önlemleri alınan Cizre'ye PKK'lı teröristlerin 10 ton bombayı katırlarla soktuğu ortaya çıktı.

Cizre`ye ulaşan tüm yollar X-Ray cihazlarıyla kontrol ediliyordu. Terör örgütü patlayıcıları Suriye ve Irak`tan katırlarla ilçeye sokup maden ocaklarının yoğun olduğu Güçlükonak`ta kamyona yüklediği ortaya çıktı

X-RAYA TAKILMAMAK İÇİN

Bomba yüklü damperli kamyonun Sımak Cizre Karayolu üzerindeki Güçlükkonak`a yakın bir noktada hazırlandığı iddia edildi. Güvenlik kaynakları hem Silopi-Cizre arasındaki dört kontrol noktasından hem de Şırnak-Cizre arasındaki noktalarda bütün araçların arandığını belirterek, kamyonun bu noktalardan geçmesinin mümkün olmadığını, bu sebeple Güçlükonak yolunun tercih edildiğini kaydetti. Cizre`ye 10 kilometre uzaklıktaki Kasrik Kalesi önünde bulunan güvenlik noktasında araçların fiziki ve teknik aramadan geçirildiğini kaydeden yetkililer, burada x-ray araması ile araçtaki kimyasal maddelerin dahi belirlenebildiğini kaydetti.

Patlayıcı türünün uçaklarda kullanılan patlayıcılarla benzer özellik gösterdiğini dile getiren uzmanlar, tesiri yüksek bu patlayıcıların Irak ya da Suriye`den katırlarla geçmiş olma ihtimalinin ağırlık kazandığını söyledi.