Rusya: 'Türkiye'yi niye kolay affettiniz' diyorlar

Rusya: 'Türkiye'yi niye kolay affettiniz' diyorlar

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Cerablus harektına Moskova'nın tepkisinin yumuşak olmadığını ve üzerinde iyice düşünüldüğünü söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında Suriye`nin Cerablus operasyonunu ve ülkede devam eden iç savaşı değerlendirdi.

Zaharova, Rus Dışişleri`nin Ankara`nın Cerablus harekâtı için yaptığı yazılı açıklamanın `bir hayli yumuşak bir tepki` olarak değerlendirildiğine ilişkin yorumlara şu yanıtı verdi:

Biz tepkimizin yumuşak olduğunu düşünmüyoruz. Aksine bu, üzerinde iyice düşünülmüş ve derin bir analiz sonucunda verilmiş bir tepkiydi. Suriye topraklarındaki tüm eylemler Şam`la koordinasyon içerisinde yürütülmeli.

Ankara-Moskova ilişkilerine de değinen Rus sözcü, Bazıları, Türkiye`yi neden bu kadar kolay affettiniz, bazıları da neden normalleşme süreci bu kadar yavaş ilerliyor diye soruyor. İlişkiler çabucak bozulabilir ama onarılmaları zaman ve aşamalı adımlar gerektirir dedi.

Suriye`deki iç savaşın taraflarına itidal tavsiye eden Zaharova, Kürt kenti Haseke`de YPG ve rejim arasında çıkan çatışmalardan duydukları derin kaygıyı dile getirdi ve çatışmaların Suriye`yi nihai olarak yok etmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürdüğünü söyledi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Rus tarafı Haseke`deki çatışmaların durması için çeşitli kanallar üzerinden aktif çabalar gösteriyor. Tarafları itidalli davranmaya çağırıyoruz diye de ekledi.

Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov`un ABD`li mevkidaşı John Kerry`yle yarınCenevre`de yapacağı görüşmede bir numaralı gündemin Suriye olacağını duyurdu. Cenevre`de yarın gerçekleşecek randevu, Lavrov ve Kerry`nin bu yıl içerisindeki yedinci görüşmesi olacak.



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride