Tarih: 24.08.2016 23:22

Rus yetkiliden Türk ordusuna övgü

Facebook Twitter Linked-in

Rus dış politika uzmanı Vladimir Sotnikov Türkiye`nin koalisyon güçleri ile birlikte düzenlediği `Fırat Kalkanı` operasyonunun Kürtlerin bölgedeki faaliyetleriyle ilgili olduğunu ifade ederek, Türkiye`nin özellikle Cerablus`u seçmesinin nedeninin bu olduğunu kaydetti. Sotnikov operasyonda Türk ordusunu için `Başarısız darbe girişiminden sonra yapılan temizliğe rağmen iyi durumda` ifadelerini kullandı.

Sputnik`in haberine göre Rusya Türkiye`nin Cerablus operasyonunda Türk ordusuna tam not verdi.

`TÜRK ORDUSU, 15 TEMMUZ`DAN SONRAKİ TEMİZLİĞE RAĞMEN İYİ DURUMDA`

Operasyonun başarı şansının yüksek olduğunu düşünüyorum. Çünkü Türk ordusu, başarısız darbe girişiminden sonra yapılan temizliğe rağmen iyi durumda. Ayrıca Türk ordusu, sınırlarındaki durumu sürekli gözetliyor diyen Sotnikov, Ankara`nın Kürt milislere yönelik tutum konusunda bir karar alması gerektiğini söyledi.

`TÜRKİYE İLE KÜRTLER ANLAŞIRSA?`

Rus uzman, Türkiye ve Kürtler, IŞİD`le mücadelede müttefik gibi hareket etme konusunda anlaşmaya varsa, bu, ABD`nin de işine gelir. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden`in Türkiye ziyaretinin amaçlarından biri de muhtemelen Ankara`nın Kürtlerin operasyonlarına engel çıkarmaması olacak ifadelerini kullandı.

`ANKARA, KÜRTLERİN GÜÇLENMESİNİ İSTEMİYOR`

Rusya Bilimler Akademisi öğretim üyesi Boris Dolgov ise, Türkiye`nin Kürtlerin IŞİD`le mücadelede güç kazanmasını istemediğini ve bu nedenle Ankara`nın Kürtler ile uzlaşma çabası içinde olmayacağının altını çizdi.

`TÜRKİYE, SURİYE`DEKİ ASKERİ VARLIĞINI ARTIRMAZ`

Operasyon kararının Türkiye`deki saldırıların bir sonucu olduğunu düşünen Dolgov, operasyonun başarıyla tamamlanabileceğini ancak Ankara`nın Suriye`deki askeri varlığını artırmasını beklemediğini vurguladı.

Dolgov, Bu bir lokal operasyon. Dolayısıyla başarı da ancak lokal olabilir. Türkiye`nin Suriye`deki askeri varlığını artıracağını düşünmüyorum yorumunu yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —