Tarih: 24.08.2016 13:24

Terörist ABD yapımı M-16 ile yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

PKK terör örgütüne yönelik yürütülen arama tarama faaliyetlerinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Dörtyol ilçesinin Amanos Dağları`nın eteklerindeki Topaktaş Yaylası mevkiinde PKK`lı bir teröristi yakaladı.

Yapılan araştırmada teröristin Serhat kod adlı R.D. olduğu saptandı. Jandarmaya götürülen teröristin üzerinden 1 adet ABD yapımı M-16 uzun namlulu silah, 2 adet el bombası, 5 adet şarjör, 1 adet sırt çantası, 1 adet hücum yeleği ele geçirildi. Teröristin jandarmadaki sorgusunun devam ettiği bildirildi.
 

GÜL, M-16`LARI 2007`DE ABD`YE SORMUŞTU

Çoğunlukla Kalaşnikof piyade tüfeği kullanan PKK`lıların elinde M-16 olduğu 2007`de de gündeme gelmiş, bu iddialar dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından Dışişleri`ne çağırılan dönemin ABD Büyükelçisi Ross Wilson`a sorulmuştu.

ABD kaynakları da PKK`yı terör örgütü olarak kabul ettiklerini ve silah sağlamalarının mümkün olmadığını söylemişlerdi. Son olarak 2014`ün Ağustos`unda PKK Şengal Dağı`nda Saddam Hüseyin döneminden kalan karakollara yerleşmiş, bölgeye giden , karakollardaki PKK`lıları ABD yapımı M-16`larla görüntülemişti.

Ajanlar




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —