Tarih: 24.08.2016 11:22

ABD heyetiyle görüşme sona erdi.

Facebook Twitter Linked-in

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen`in iadesine ilişkin ABD`den gelen heyetle ilk günkü görüşmeler sona erdi. Görüşme yaklaşık 5 saat sürdü.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Gülen`in iadesi için ABD Adalet Bakanlığından üç, Dışişleri Bakanlığından ise bir temsilciden oluşan dört kişilik heyet gün gece saatlerinde Ankara`ya geldi.

Heyet sabah saatlerinde Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmelere başladı. İki gün sürecek görüşmeler kapsamında bakanlık bürokratlarınca heyete, Gülen`le ilgili gönderilen 4 ayrı iade dosyasına ilişkin bilgiler sunuluyor. Öte yandan Adalet Bakanlığı yetkilileri 15 Temmuz darbe teşebbüsünün Fethullah Gülen`in emir ve komutası altında gerçekleştirildiğine ilişkin önemli delilleri de ABD`li muhataplarıyla paylaşacak.

TÜRKİYE-ABD ARASINDA İADE TRAFİĞİ

FETÖ`nün 15 Temmuz`daki darbe girişiminin ardından Hükümet, örgütün elebaşı Gülen`in iadesi için ikamet ettiği ABD`ye acil tutuklama ve iade talebinde bulunmuştu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından ABD Adalet Bakanlığı, Fetullah Gülen`in iadesine ilişkin Adalet Bakanlığına bir mektup göndermişti.

ABD Adalet Bakanlığı mektupta, Gülen`in iadesi konusunda yapılacak görüşmeler için Adalet Bakanlığından bir heyetin ABD`ye gönderilmesini ya da Amerikan Adalet Bakanlığından bir heyetin Türkiye`ye gelmesini önermişti.

Adalet Bakanlığınca ABD`ye gönderilen cevap mektubunda, ilk olarak Amerika`dan bir heyetin gelmesi, daha sonra Türkiye`den bir heyetin ABD`de görüşmelerde bulunması teklif edilmişti.

Türkiye`nin teklifini kabul eden ABD Adalet Bakanlığı, bir heyeti Türkiye`ye göndereceğini bildirmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —