Yüksek Askeri Şura toplandı

Yüksek Askeri Şura toplandı

Yüksek Askeri Şura toplantısı Başbakan Yıldırım başkanlığında ikinci kez Çankaya Köşkü`nde yapılıyor. Bu Yüksek Askeri Şura`yı diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise Türkiye tarihinde ilk kez sivil üye sayısı asker üye sayısından daha fazla oluşu.

Sabah`ta yer alan habere göre Başbakan Yıldırım başkanlığındaki heyetin Anıtkabir`i ziyaretinin ardından, şura üyeleri Çankaya Köşkü`ne geçti. Şura üyelerinin toplantı için hazırlanan Çankaya Salonu`nda yerlerini almalarının ardından YAŞ toplantısı başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) 15 Temmuz`daki darbe girişiminin ardından olağanüstü hal kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle YAŞ`ın yapısında değişikliğe gidilmişti.

Bu kapsamda Başbakan Yıldırım başkanlığındaki toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli, Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal katıldı.

ÇOK GİZLİ İBARESİ KALKTI

Darbe girişiminden önce Genelkurmay Başkanlığı Karargahı`ndaki Çakmak Salonunda yapılan çok gizli nitelikli toplantı, darbe girişiminin ardından ikinci kez karargah dışına taşınmış oldu.

Toplantıda, özellikle görev süresinin uzatılması uygun görülen albaylarla ilgili konular ele alınacak.

Öte yandan toplantı dolayısıyla Çankaya Köşkü çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Bir polis helikopteri Çankaya Köşkü üzerinde uçarken, Köşk çevresinde özel harekat polislerine ait zırhlı araçlar bekletiliyor.

BAŞBAKAN VE YAŞ ÜYELERİ ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Anıtkabir`i ziyaret etti. YAŞ üyeleri, Çankaya Köşkü`nde gerçekleştirilecek toplantı öncesi Anıtkabir`e gitti. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki YAŞ heyeti, burada komutanlar tarafından karşılandı.

YAŞ heyeti daha sonra üzerinde YAŞ üyeleri yazan çelenkle Aslanlı Yol`dan yürüdü. Başbakan Yıldırım`ın, Atatürk`ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Yıldırım, saygı duruşunun ardından dua etti.

Yıldırım başkanlığındaki heyet, mozoleye çıkan merdivenin önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi`ne geçti.

İLK KEZ SİVİL ÜYE SAYISI DAHA FAZLA

Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından olağanüstü hal kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle yapısında değişikliğe gidilen Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki YAŞ heyetinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal yer aldı.

BAŞBAKAN`DAN ANITKABİR`DE ÖZEL MESAJ

Başbakan Yıldırım, Anıtkabir Özel Defteri`ni imzalayarak şunları yazdı:

Büyük Atatürk, Yüksek Askeri Şura Heyeti olarak huzurlarındayız. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir, ilkesini eksiksiz olarak hayata geçirmek, demokrasimizi en ileri düzeye ulaştırmak ve milli iradeyi tehdit eden bütün unsurları bertaraf etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Biliyoruz ki ülkemiz demokrasi, hukuk ve adalet temelinde güçlendikçe siyasi, askeri, ekonomik ilerlemesini sürdürecek, bölgemizde barış ve huzur için umut kaynağı olacaktır. Dünyanın güçlü devletleri arasında bulunan Türkiye Cumhuriyeti masum çocukların bile hedef alındığı haince terör faaliyetlerini, darbe teşebbüslerini ve vatandaşlarına yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek kudrettedir. Bu anlayışla 2016 yılı Ağustos dönemi Yüksek Askeri Şura çalışmalarınızın hayırlı olmasını diliyor, bize bağımsız bir devlet bırakan bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun.

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.