Siirt'te 'yılan bebek' dünyaya geldi

Siirt'te 'yılan bebek' dünyaya geldi

Siirt'te milyonda bir görülen ve halk arasında, 'yılan bebek' olarak bilinen iktiyozis hastası erkek bebek dünyaya geldi.

Siirt`te hamile Müzeyyen Karataş (24), sancılarının artması üzerine Siirt Devlet Hastanesi acil servisine başvurdu. Karataş, ilk müdahalenin ardından sezaryene alındı. Karataş, çok nadir görülen ve halk arasında yılan bebek olarak bilinen iktiyozis hastası bir bebek dünyaya getirdi. Bebek, Siirt Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk edildi. 

DOKTOR: DAHA ÖNCE GÖRMEDİK

Kadın Hastalıkları Kadın Doğum Uzmanı Operatör Doktor Ahmet Yıldızbakan, Siirt`te ilk kez böyle bir doğum ile karşılaştıklarını söyledi. Hastayı yapılan tetkiklerin ardından sezaryene aldıklarını belirten Yıldızbakan, 34 haftalık hamile Karataş`ın takibinin gebeliği süresince hiç yapılmadığını aktardı. Yıldızbakan, Sezeryan sonrasında daha önce görmediğimiz bir bebek dünyaya geldi. Halk arasında yılan bebek olarak bilinen ve milyonda bir görülen iktiyozis hastalıklı bebek doğdu. diye konuştu.

Çocuk doktoru Taner Adıgüzel de doğan bebeği görünce kendilerinin de çok şaşırdığını, hemen bebeğe müdahale ettiklerini bildirdi. Genetik geçici bir hastalık, ayrıca takipsiz bir hasta. Türkiye`de çok fazla yaşatılan çocuğumuz yok bu vakalarda. Cilt enfeksiyonundan kaynaklanıyor. Özellikle bölgemizde akraba evliliği daha fazla olduğu için bu tür vakaları daha sık görme ihtimalimiz de yükseliyor. diyen Adıgüzel, bebeğin cildinin normal bir insanın cildine dönüşme ihtimalinin çok düşük olduğunu ifade etti.

`YENİ TEDAVİ YÖNTEMLERİ UYGULANIYOR`

Her geçen gün cildin kendini yenileme hızı arttığından bebeğin yaşama şansının daha fazla olduğunu anlatan Adıgüzel, şunları kaydetti:

Normal bir insanın vücuduna hiçbir zaman dönüşmeyecek. Uzun sürede normal bir cilde dönüşmese bile en azından daha az enfeksiyon geçirebileceği bir seviyeye getirilebilir. Bununla ilgili yeni tedavi çeşitleri uygulanıyor.



Anahtar Kelimeler: Siirt GÜNCEL Haberleri

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.