Tarih: 23.08.2016 09:22

Fetö için ABD heyeti Ankara'da!

Facebook Twitter Linked-in

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları yetkililerinden oluşan heyet, teröristbaşı Fetullah Gülen`in iadesini görüşme için Ankara`ya geldi. ABD`li heyet, 23-24 Ağustos tarihleri arasında darbe girişimi ve iadeye ilişkin yetkililerle görüşecek.

Deliller paylaşılacak

ABD heyetinin ziyareti öncesinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ`ın talimatıyla Bakanlık bürokratları hazırlıklarını tamamladı. Adalet Bakanlığı bürokratları iade taleplerine ilişkin gönderilen dosyaların yanı sıra 15 Temmuz darbe teşebbüsünün Fethullah Gülen`in emir ve komutası altında gerçekleştirildiğine ilişkin önemli delilleri de ABD`li muhataplarıyla paylaşacak.

Bakanlık mektup göndermişti

FETÖ`nün 15 Temmuz`daki darbe girişiminin ardından hükümet, örgütün elebaşı Gülen`in iadesi için, ikamet ettiği ABD`ye acil tutuklama ve iade talebinde bulunmuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından ABD Adalet Bakanlığı, Fetullah Gülen`in iadesine ilişkin Türkiye Adalet Bakanlığı`na bir mektup göndermişti.

Türkiye`den de heyet gidecek

ABD Adalet Bakanlığı, mektupta, Gülen`in iadesi konusunda yapılacak görüşmeler için Adalet Bakanlığından bir heyetin ABD`ye gönderilmesini ya da Amerikan Adalet Bakanlığından bir heyetin Türkiye`ye gelmesini önermişti. Adalet Bakanlığınca ABD`ye gönderilen cevap mektubunda, ilk olarak Amerika`dan bir heyetin gelmesi, daha sonra Türkiye`den bir heyetin ABD`de görüşmelerde bulunması teklif edilmişti. Türkiye`nin teklifini kabul eden ABD Adalet Bakanlığı, bir heyeti Türkiye`ye göndereceğini bildirmişti..

Ajanslar




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —