Küçük Gülcan:

Küçük Gülcan:

Gaziantep?teki 54 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Yeni Şafak`ta yer alan habere göre patlamada, demir parçaları ve yakıcı özelliği bulunan gliserin ile desteklenmiş C-4 patlayıcının kullanıldığı saptandı. Bomba düzeneğinin ise Ankara ve Suruç?taki düzenekle aynı olduğu belirlendi. Güvenlik güçleri, bombacıyı araçla getiren teröristleri arıyor.

Gaziantep`teki patlama ardından olay yerinde 2`si başsavcı vekili 6 savcı ve polis inceleme yaptı, kanıt topladı. Sokaktaki incelemede parçalanmış bir de intihar yeleği bulundu. İntihar yeleği, ve olay yerindeki kanıtlar ile yaşamını yitirenlerin otopsisinin ardından patlamada kullanılan bombanın türü de belirlendi. Güvenlik güçlerinin incelemesinde ağırlığı belirlenemeyen miktarda C-4 patlayıcı kullanıldığı, etkisini artırmak için 2-3 santim büyüklüğünde kesilmiş demir parçaları, çiviler ve patlama sırasında alevlerin daha geniş bir alana yayılması için gliserin kullanıldığı saptandı.

TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELLİ DEĞİL

Üst düzey bir güvenlik yetkilisi, Gaziantep`te düğün alanını kana bulayan ve şu ana kadar 54 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan bombanın, geçen yıl Ankara`daki barış mitingine düzenlenen saldırıdaki patlayıcıyla aynı cins olduğunu söyledi. Aynı yetkili, Suruç`ta Temmuz 2015`te patlatılan bombanın da aynı cins olduğunu aktardı.

16-17 YAŞLARINDA OLABİLİR

Saldırıyı yapan örgütün belli olduğunu, ancak kendini patlatan canlı bombanın kimliğinin ise henüz netleşmediği ifade edildi. Saldırıyı yapan ve yaşının 12-14 olduğu belirtilen canlı bombanın yaşının ise 16-17 yaşlarında olabileceği kaydedildi.

TÜM GÖRÜNTÜLER İNCELENİYOR

Olay yerine en yakın MOBESE kamerasının yaklaşık 1-1.5 kilometre uzaklıkta olması ise polislerin çalışmasında `canlı bomba` teröristin kına gecesine nasıl geldiğinin saptanmasını güçleştirdiği belirtildi.

OTOMOBİL MERCEK ALTINDA

Kına gecesinde bulunan ve patlamadan kurtulanların ifadesinde ise `canlı bomba` teröristin bir Otomobille geldiği bilgisini vermelerinin ardından, ulaşılan görüntülerde patlamadan kısa süre önce bölgeye gelen bir otomobil güvenlik güçlerinin dikkatini çekti. Güvenlik güçleri, kendisini patlatan teröristin sokağa otomobille getirilmiş olabileceğini düşünerek bu otomobili mercek altına aldı. İnceleme doğrultusunda bazı bilgilere ulaşıldığı belirtilirken şu ana kadar bu konuda alınan mesafeye ilişkin ise bilgi verilmedi.

Hiç akrabamız kalmadı

Gaziantep`teki terör saldırısında yaralanan damat Nurettin Akdoğan, En iyi günümüzü cehenneme çevirdiler, akraba kalmadı, hepsi öldü dedi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep`teki terör saldırısında yaralanan ve Akdere Mahallesi`ndeki bir akrabasının evinde kalan gelin Besime ve damat Nurettin Akdoğan`ı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Burada gazetecilere açıklamada bulunurken gözyaşlarını tutamayan damat Akdoğan, terörü lanetlediklerini söyledi.

HERKES ÖLDÜ, TÜRKİYE ÖLDÜ

Saldırıyı gerçekleştirenlerin cezalandırılmasını istediklerini belirten Akdoğan, Onları Allah`a havale ediyorum. Kimin yaptığını bilmiyoruz. En iyi günümüzü cehenneme çevirdiler. Akraba kalmadı, hepsi öldü. Hepimizi kardeşiz, ne istiyorlar bizden bilmiyorum. Herkes öldü burada, sadece bir kişi ölmedi, herkes öldü, bütün Türkiye öldü. Suçluların bulunmasını istiyorum. diye konuştu.

Biz onlara ne yaptık ki?

Gaziantep`te IŞİD`in düğüne canlı bomba ile düzenlediği patlamada ölenlerin sayısı 54`e yükseldi. Katliamda şehit düşenlerin cenazeleri yakınları tarafından toprağa veriliyor. 15`i ağır 67 yaralının tedavisi ise hastanelerde sürüyor. Patlamada annesini kaybeden 9 yaşındaki Gücan, ?Biz çocuğuz onlara ne yaptık ki onlar saldırdı? dedi. Kına gecesinde annesi Aliye Yağız misafirlerle ilgilenirken bebek arabasında bulunan kardeşi 1 yaşındaki Esma Yağız`a baktığını aktaran küçük kız, ?Ben bebek arabasındaki kardeşimi bekliyordum. Patlama oldu. Benim bir küçük kardeşim var. Patlama olunca yere düştü. Arkama baktım ayağımın arkası kanıyordu. Babam beni halamın yanına oturttu. Sonra babam öbürlerinin yanına gitti? dedi.

Küçük Yusuf`un büyük acısı

Gaziantep`te yaşanan terör saldırısında 4 arkadaşını kaybeden Yusuf Çetin, arkadaşlarını son yolculuklarında yalnız bırakmadı. Gaziantep`in Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesi`nde Besna ve Nurettin Akdoğan çiftinin düğününde gerçekleşen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 54 kişiden 4 arkadaşını toprağa veren Yusuf Çetin, ?Arkadaşlarımın düğününde patlama oldu. Patlamada arkadaşlarımdan Salih İlter, İbrahim Ürtekin, Ahmet Ürtekin ve Sinan Ürtekin patlama gecesi öldüler. Salih İlter`in yanına gittiğimde kafası kanlar içinde ölü olarak yerde yatıyordu. Son görevimi yerine getirmek üzere cenaze namazını katıldım? diye konuştu.

Doğum gününde terör kurbanı

Kamuran Eryılmaz, terör saldırısı sonucu doğum gününde kaybettiği oğlunu toprağa verdi. Kur`an-ı Kerim kursundan döndükten sonra eve uğrayıp üzerini değiştiren Devran Eryılmaz, (13) kına gecesine giderken terör kurbanı oldu. O gece yaşananları anlatan Eryılmaz, ?Kur`an-ı Kerim kursundan gelmişti. Üzerini değiştirdi. Kına gecesine gidecektik. O çıktı ben arkasından gidene kadar patlama sesi duydum. Oğlum orada öldü? dedi.

En acı uğurlama

Gaziantep`teki terör saldırısında ölen iki kişinin cenazesi kılınan namazın ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Gaziantep`teki bombalı terör saldırısında ölen Kumri İlter ile Ahmet Toraman`ın cenazeleri otopsinin ardından Yeşilkent mezarlığına getirildi. Burada yıkama ve defin işlemleri tamamlanan cenazeler, kılınan namazın ardından tekbir ve dualarla mezarlığa götürülerek son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Ahmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bürokratlar, siyasetçiler ve aile yakınları katıldı.

Gözyaşları sel oldu

Gaziantep`teki terör saldırısında yaşamını yitiren 13 yaşındaki Kumriİlter ile 14 yaşındaki Ahmet Toraman`ın cenazesi, Yeşilkent Mezarlığı`na getirildi ve öğle vakti kılınan cenaze namazının ardındantoprağa verildi. Şehitlerin yakınları tabuta sarılarak ağladı.

Provokasyon tutmadı!

Gaziantep`i kana bulayan terör saldırısında damat Nurettin Akdoğan`ın babası Fettah Akdoğan da hayatını kaybetti. HDPli Selahattin Demirtaş`ın `Dün Antep`te Kürtleri hedef aldılar. Düğün bir partilimizin düğünüydü. Buradan bir iç savaş çıkarabilir miyiz arayışı içindeler şeklindeki tweetini, resmi belgeler yalanladı.

Baba Akdoğan`ın AK Parti teşkilatının aktif üyesi olduğu ortaya çıktı.

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.