PKK'ya operasyon! 9 kişi yakalandı

PKK'ya operasyon! 9 kişi yakalandı

Siirt'te PKK operasyonunda 9 kişi tutuklandı

Siirt`te terör örgütü PKK`ya yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında kamu kurum ve kuruluş yöneticilerine suikast düzenlemek için kırsaldan geldiği tespit edilen teröristin de bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurtalan İlçesi`nde 13 Ağustos günü düzenlediği operasyonda Mava kırsalında faaliyet gösteren Z.S. isimli PKK`lı teröristi yakaladı.

İlçede görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine suikast yapmak amacıyla geldiği belirlenen Z.S.`nin ifadesinden yola çıkan ekipler, düzenledikleri operasyonla 8 kişiyi daha gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Siirt Valiliği`nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, teröristin yakalanmasının ardından 8 kişinin daha gözaltına alındığı belirtilerek, şöyle denildi:

Devam eden çalışmalarda, bölücü terör örgütüne milis işbirlikçilik faaliyetlerinde bulunduğu tespit edilen K.S., C.S., M.K., A.Ç., R.I., D.E., S.Ç. ve E.E. isimli 8 şüpheli Kurtalan`da yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 21.08.2016 günü mahkemeye sevk edilen toplam 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Halkımızın huzur ve güvenil için her türlü yasa dışı örgüt ve oluşumlara karşı operasyonlarımız aralıksız devam etmektedir.