Tarih: 21.08.2016 10:22

İshak Alaton, Gülen`e kefil oldu!...

Facebook Twitter Linked-in

Yeni Şafak`tan Cihat Arpacık`ın haberine göre teröristbaşı Fetullah Gülen ve örgütüne yönelik sürdürülen soruşturmalarda, Gülen`in 1999`da başlayan ABD macerası da mercek altına alındı.

Örgütün tam olarak ABD güdümüne girdiği 1999 yılında, Gülen`in bu ülkede yaşaması için gerekli olan yeşil kartın, işadamı İshak Alaton`un çabalarıyla alınabildiği belirlendi. FETÖ ana davası klasörlerine giren tespitlere göre, FETÖ`nün sözde `Tayin Heyeti Görevlisi` olan Ahmet Kara, eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile birlikte İshak Alaton`un kapısını çalarak Gülen`e yeşil kart verilmesi için yardım talep etti. İki FETÖ yöneticisinin yardım talebi üzerine Alaton, ABD nezdinde girişimlerde bulunarak Gülen`e yeşil kart verilmesini sağladı. Emniyet raporlarına göre, Dumanlı ile birlikte Alaton`a başvuran Kara, FETÖ lideri Gülen ile Yahudi işadamları arasındaki bağlantıyı sağlıyordu. Aynı yıl dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile görüşerek Gülen hakkında herhangi bir adli işlem yapılmaması ve Gülen`in yurtdışına çıkışına izin verilmesini de isteyen kişi Kara`ydı. Ecevit, görüşmenin ardından Gülen`in ABD`ye gidişine onay verdi.

Kenya`ya Obama için gönderildi

Fetullah Gülen`e yeşil kart için İshak Alaton`dan ricacı olan Ahmet Kara, örgütün ilginç isimlerinden. Bir dönem FETÖ`nün TSK, Emniyet ve MİT imamları Kara`ya bağlı çalışıyordu. FETÖ`ye ait Samanyolu TV`nin yönetim kurulunda bulunan Kara, daha önce `Erzurum imamı`, `İstanbul imamı`, `Marmara bölge sorumlusu` ve `Kenya imamı` gibi sıfatlarla çalıştı. Örgütün 2 Numara`sı olarak gösterilen Mustafa Özcan`ın yardımcısı olan Kara`nın, FETÖ`yü yöneten birkaç kişiden biri olduğu belirtiliyor. Bu isim, 20 Ocak 2009 günü ABD Başkanı Barack Obama`nın yemin törenine de davet edilmişti. Savcıya tanık sıfatıyla ifade veren Hayati Küçük, Ahmet Kara`nın, Fetullah Gülen tarafından Kenya imamlığına getirilmesinin nedenini şöyle açıkladı: ?Kara Kenya`ya gönderildi, çünkü Obama aslen Kenyalı. Kara, Obama`nın bu ülkedeki bütün akrabalarına ulaşarak onları bir şekilde Türkiye`ye getirdi. Gülen`in Obama`ya ulaşma yolunda Ahmet Kara etkili bir isim. Kara, POLNET kayıtlarına göre Kara 8 Ağustos 2014 günü Türkiye`den kaçtı ve bir daha geri dönmedi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —