Tarih: 20.08.2016 10:44

Alaaddin Kaya Balıkesir?de gözaltına alındı

Facebook Twitter Linked-in

Yeni Şafak`ta yer alan habere göre terör örgütü FETÖ`nün karakutularından birisi olan Alaaddin Kaya dün yakalandı. Zaman gazetesinin eski imtiyaz sahibi olan Kaya, Balıkesir`in Edremit ilçesinde gözaltına alındı. Aranan FETÖ`cüler listesindeki Kaya, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü`ndeki ifadesinin ardından sorgulanmak üzere Ankara`ya gönderdildi.

PAPA`NIN ELİNİ ÖPMÜŞTÜ



FETÖ elebaşı Fetullah Gülen`in uzun yıllardır yanında bulunan Alaaddin Kaya, örgütün tepedeki isimlerinden biri olarak biliniyor. Paralel örgütün medya imamı olan Kaya, Zaman Gazetesi`nin FETÖ`nün eline geçmesinde kilit rol oynamıştı.

Papa 2. John Paul ile Fetullah Gülen görüşmesini organize eden isim olarak bilinen Aladdin Kaya`nın Papa`nın elini öperken çekilen fotoğrafı da uzun süre gündem de kalmıştı. Çetenin para kaynakları ve uluslar arası ilişkileriyle ilgili kilit görevlerde de bulunan Kaya, Mayıs ayında savcılığa bir mektup göndererek örgütten ayrıldığını açıklamış ancak bu çıkış inandırıcı bulunmamıştı.

Hakkında yakalama kararı olan Kaya teslim olmak yerine firar etmeyi tercih etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kaya`nın mektubu ile ilgilili değerlendirmede bulunarak şunları kaydetmişti: ?Eğer pişmanlık hisleriyle ifade vermeyi düşünüyorsa ve bunda da samimiyse yapacağı tek iş, hiç vakit geçirmeden düşündüğünü icra etmeli, savcılığa gitmelidir. Böylesi bir teşebbüs hiç kuşkusuz devletin yeni bilgilere ulaşmasına sebebiyet vereceği gibi, onun konumunda olup da şu anda tereddüt yaşayanları da olumlu yönde etkileyecektir. Ve bu da paralel yapıyla mücadelede bizlere çok büyük bir sıçrama yaşatacaktır.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —