Konya`da FETÖ`nün imamlarına büyük operasyon

Konya`da FETÖ`nün imamlarına büyük operasyon

Konya`da yürütülen soruşturma kapsamında ortaya çıkarılan FETÖ/PDY yapılanmasının ardından, aralarında örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 77 kişiden 30`u gözaltına alındı. Bilgiler doğrultusunda polis ekipleri örgüt şemasını ortaya çıkar

Milliyet`te yer alan habere göre Konya`da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması`na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı  verilen, aralarında örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 77  kişiden 30`u yakalandı. 

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi  ekiplerinin, örgüte finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak eden kişilere  yönelik başlattığı soruşturma sürüyor.  Delillendirme ve ifade alma işlemlerinin ardından FETÖ/PDY yapılanmasında aktif rol oynadığı değerlendirilen kişiler tespit edildi. Konya  Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla haklarında yeteri kadar delil elde edilen  şüphelilere yönelik operasyonun üçüncü aşaması için harekete geçildi. Konya merkezli 22 ilde  gerçekleştirilen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 77 kişiden 30`u yakalandı. Konya Eğitim ve Araştırma  Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. 

Gözaltı kararı verilenler arasında sözde üst düzey yönetiminde ilçe imamı, büyük bölge imamı, küçük bölge imamı, bölge talebe mesulü, örgüt  muhasebeciliği gibi pozisyonlarda bulunanlar yer alıyor. Alınan bilgiler ve deliler doğrultusunda örgütün şeması ortaya çıkarıldı.

ÖRGÜT YAPILANMASI

Muhasebecilerin, örgüt adına sorumlu oldukları bölgeden her türlü  nakdi yardımın toplanmasını sağlayarak toplu para transferi yapan kişiler olduğu  belirtildi.  

Örgüte yeni üniversite öğrencileri sağlayan kişilere eyalet imamına  bağlı olan büyük bölge talebe mesulu adı verildiği öğrenildi. Grup sohbet toplantılarına katılarak örgüt adına yardım toplanmasını  sağlayan ve kamu kurumlarına örgüt mensubu yerleştiren kişilerin de ayrı olduğu  bildirildi. Operasyonun ilk aşamasında, 30 Temmuz`da Konya merkezli 12 ilde  gözaltına alınan 30 zanlıdan 27`si tutuklanmıştı. Operasyonun ikinci aşamasında  ise 9 Ağustos`ta 15 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 36  zanlıdan 33`ü tutuklanmıştı.

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.