FETÖ`nün Brüksel`de TUSKON oyunu

FETÖ`nün Brüksel`de TUSKON oyunu

FETÖ ile bağlantılı TUSKON, kapatılmadan çok önce TUSKON EU (TUSKON AB) adıyla Belçika derneği olarak yeninden örgütlendiği ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı Türkiye  İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun (TUSKON), Brüksel`de Türkiye  aleyhine çalışmalara devam edebilmek için kapatılmadan önce Aralık 2015`te TUSKON  EU adıyla Belçika derneği olarak yeniden örgütlendiği ortaya çıktı.  TUSKON EU`nun kuruluş belgesine göre, yönetimde Serdar Yeşilyurt,  Muhammet Yılmaz ve Ebubekir Işık yer alıyor. 8 Aralık 2015`te kar amacı gütmeyen  kuruluş olarak resmileşen TUSKON EU`nun ilk adresi, Brüksel`in dışındaki bir ev  olarak görülüyor. 25 Nisan 2016`da AB kurumları yakınlarındaki yeni adresine  taşınan TUSKON EU adına Avrupa Parlamentosuna (AP) üç kişi akredite edildi.

TUSKON YÖNETİCİSİ YÜZÜNÜ KAPATTI 

 Bu isimlerden TUSKON yöneticisi Serdar Yeşilyurt, FETÖ?nün başarısız  darbe girişimiyle ilgili AP Dış İlişkiler Komitesinin olağanüstü oturumuna  katılırken, görüntülendiğini anlayınca yüzünü kapatma ihtiyacı hissetti.  Yeşilyurt, gazeteciler ve elçilik çalışanları dışında oturuma katılan tek Türk  oldu.

 

TUSKON`UN TÜRKİYE ALEYHİNE ÇALIŞMALARI 

 TUSKON, AB`nin başkenti Brüksel`de Türkiye aleyhine yaptığı propaganda  veya bu yöndeki etkinliklere sponsor olmasıyla biliniyor. TUSKON özellikle, 17-25 Aralık sonrasında Türkiye`yi hedefe koyan  etkinliklere sponsor olmaya başladı. Bu çerçevede TUSKON, Brüksel`deki önde gelen  düşünce kuruluşlarından Avrupa Politika Merkezi`nin (EPC) düzenlediği Türkiye  konulu etkinliklerde Ankara`yı hedefe koyma yoluna gitti. FETÖ bağlantılı kuruluş, Kasım 2015-Mart 2016 arasında düzenlenen  Suriyeli sığınmacı krizi ve AB-Türkiye ilişkilerine etkileri, Türkiye`de medya  özgürlüğü ve Kıbrıs`ta çözüme yaklaşılıyor mu? konulu panellere destek verdi.

 TUSKON`un 17 Mart`ta Türkiye`de neler oluyor? Temel haklar ve  özgürlükler karşısındaki zorluklar başlıklı etkinliğinde, örgütle bağlantılı  Zaman gazetesine kayyum atanması ele alındı. 21 Haziran`da düzenlenen Türk  Ekonomisi Ne Kadar güçlü? başlıklı başka bir etkinlikte de Türkiye`nin ekonomik  açıdan giderek zayıfladığı ve mali açıdan zayıf ülke bir olduğu  yönünde  propaganda yapıldı. Bu tür etkinliklere, AB çalışanları, uzmanlar ve gazeteciler  davet edilerek olumsuz Türkiye algısı güçlendirilmeye çalışıldı.  TUSKON`un AB kurumları yetkilileri ve AP üyeleri nezdinde de Türkiye  aleyhine temaslarda bulunduğu biliniyor. FETÖ ile bağlantılı yapının TUSKON EU olarak Belçika`da yeniden  örgütlenmesi, bu yöndeki çalışmalarına devam etme arzusunun göstergesi olarak  değerlendiriliyor. TUSKON EU, Aktif Dernekler Federasyonu (FEDACTIO) ile de ortak  çalışmalar yürütüyor. FEDACTIO, FETÖ`nün Belçika`daki çatı kuruluşu olarak  biliniyor. FEDACTIO`nun internet sitesindeki yazıda, yapılanmanın aynı hedefi  paylaşan 67 dernekten oluştuğu ifade ediliyor.

  BELÇİKA GÖZETESİNE GÖRE ÜLKEDE FETÖ YAPILANMASI  

 Flamanca yayın yapan De Standaard gazetesi, 19 Temmuz`da Belçika`da  FETÖ ile bağlantılı ve FEDACTIO adı altında toplanan kurum ve derneklerin  listesini, Gülen`den ilham alan kurumlar ağı başlığı altında yayımladı. Bunlar,  haberde kategorilerine göre şöyle sıralandı: Diyalog, sanat ve kültür dernekleri: Flaman Kültürlerarası Merkez  (Vlaams Intercultureel Centrum), Belçika Türk Dostluk Derneği (BELTUD), Cedicow  Derneği, Le Pont Kültür Merkezi, Diyalog Platform

  Medya: Zaman Vandaag

   Kadın Dernekleri: Turquoise Derneği, Golden Rose Derneği, Koza  Derneği, Damla Derneği, Inspiration Derneği

     Gençlik Dernekleri: Flaman Olimpiyat Derneği (VOV), Frankofon  Olimpiyat Derneği (Francolympiades), For Youth Derneği

     Öğretmen Dernekleri: İslam Dersi Öğretmenleri Derneği (VLERIG)

      Toplum Merkezleri: Vuslat Derneği

      Yardım Kuruluşları: KYM International Derneği

      Ders Merkezleri: Academie, Compass, Gouden Meridiaan, Tempus, De Oase,  Prisma, La Tulipe, Poorten-Bruggen

      Öğrenci Dernekleri: Belçika Öğrenci Platformu

      Veli Dernekleri: Belçika Türk Veliler Birliği (Turkse Oudervereniging  van Belgie)

      İş Ağı: Avrupa Profesyoneller Ağı (EPN)

      Okullar: Ecole Des Etoiles, Lucerna Koleji

      İş dernekleri: Belçika Aktif İşadamları Federasyonu (BETIAD), Küçük ve  Orta Ölçekli İşadamları Derneği (UNIEKON),  Türk İş Dünyası Konfederasyonu  (UNITEE) ve TUSKON.

      Örgüte para sağlanmasında çok önemli bir rol üstelenen TUSKON, darbe  girişimi sonrası kapatılan dernekler arasında yer almıştı. TUSKON`un Başkanı  Rızanur Meral ise darbeden önce haziran ayında firar etmişti.

  

 

Van?da şehit olan polis Öztürk?ün, 30 Eylül?de düğünü vardı


Anahtar Kelimeler: fetonun brukselde tuskon oyunu

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.