Firari suikastçının kardeşi gözaltına alındı

Firari suikastçının kardeşi gözaltına alındı

FETÖ darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ayrılmasının ardından konakladığı otele saldırı düzenleyen grupta bulunan darbeci askerlerden son firari yüzbaşı Burkay Karatepe`nin kız kardeşi Ayşe Nurala Karatepe, Eskişehir`de yakala

Hürriyet`te yer alan habere göre FETÖ darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ayrılmasının ardından Muğla`nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen grupta bulunan darbeci askerlerden son firari yüzbaşı Burkay Karatepe`nin kız kardeşi Ayşe Nurala Karatepe, Eskişehir`de yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şubesine bağlı ekipler, Eskişehir doğumlu Karatepe`nin yakalanması için ülke genelinde olduğu gibi kentte de çalışmalarını sürdürdü.

Ekipler, Mahmudiye ilçesi ve kent merkezindeki birçok adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi ancak Burkay Karatepe`ye ulaşamadı. Ekipler, firari şüphelinin bir süre önce babası Şevki ile kız kardeşi Ayşe Nurala Karatepe`yi evlerinden alarak bilinmeyen bir yere götürdüğünü belirledi.

Ayşe Nurala Karatepe`nin Eskişehir`e yeniden döndüğü bilgisine ulaşan polis, şüpheliyi 75. Yıl Mahallesi`nde bir eve düzenlediği operasyonda yakaladı. Gözaltına alınan Ayşe Nurala Karatepe`nin, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Öte yandan, Burkay Karatepe`nin babası Şevki Karatepe`nin ise bir süre önce Ankara`da gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

FETÖ`nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanına suikast düzenlemek için konakladığı Marmaris`teki otele saldırıda bulunduktan sonra ormanlık alana kaçan darbeci askerler yakalanmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.