TSK`nın köklü bir geleneği değişti

TSK`nın köklü bir geleneği değişti

Resmi Gazete`de yayımlanan iki yeni Kanun Hükmünde Kararname`ye göre Genelkurmay Başkanı`nın atamasını Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu`nun teklifi üzerine yapacak. Genelkurmay Başkanı olabilmek için kuvvet komutanı olma şartı da kaldırıldı.

Olağanüstü hal kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararname ile Türk Silahlı Kuvvetleri`nin köklü bir teamülü değişti. Genelkurmay Başkanı atanabilmek için kuvvet komutanlığı yapma şartı artık aranmayacak. Hükümet, şu anda mevcudu 11 olan orgeneral - oramirallerden birini genelkurmay başkanı olarak ataması için Cumhurbaşkanı`na teklif edebilecek. Bugüne kadar genelkurmay başkanları sürekli karacılar arasından seçiliyordu. Hükümetin tercih etmesi durumunda hava ve denizci bir orgeneral - oramiral, genelkurmay başkanı olarak atanabilecek.

Bugün Resmi Gazete`de yayımlanan 1324 sayılı KHK ile genelkurmay başkanının görev ve yetkilerine ait kanunda da değişiklik yapıldı. Yasanın ikinci maddesindeki, Genelkurmay Başkanı, Silahlı Kuvvetlerin savaşa hazırlanmasında; personel, istihbarat, harekat, teşkilat, eğitim, öğretim ve lojistik hizmetlerine ait ilke ve öncelikler ile ana programlarını tespit ve koordine eder hükmü şu şekilde değiştirildi:

Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanlığı`nın görevleri saklı kalmak kaydıyla; Silahlı Kuvvetlerin savaşa hazırlanmasında personel, istihbarat, harekat, teşkilat ve eğitim hizmetlerine ait ilke ve öncelikler ile ana programları tespit eder.



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride