Çeyrek altın fiyatları güne yükselişle mi başladı? (Güncel altın fiyatları)

Çeyrek altın fiyatları güne yükselişle mi başladı? (Güncel altın fiyatları)

Çeyrek altın fiyatları yeni güne nasıl başladı! En önemli yatırım araçları arasında ilk sırada yer alan altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. İşte 17 Ağustos itibariyle güncel altın fiyatları ve merak edilen tüm detaylar...

İstanbul Kapalı Çarşıda Gram altın 126,82 liradan, 22 ayar bileziğin gramı 115,91 liradan Cumhuriyet altını 851,00 liradan Çeyrek altın fiyatları ise 207,80 Türk Lirasından satışa sunuldu. Altın fiyatlarında yaşanan anlık değişimleri yakından takip etmek için haberimizdeki linki kullanabilirsiniz.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Altın yükselişini korudu

Altın, Fed tutanakları öncesi, yatırımcıların dikkatlerini Fed yetkililerinin açıklamalarına çevirmeleri ile birlikte kazancını korudu.

Altın, yatırımcıların dikkatlerini bu yıl en az bir kez faiz artırımı olabileceğini işaret eden Fed yetkililerinin açıklamalarına çevirmeleri ile birlikte, Fed`in bu akşam açıklanacak olan Temmuz ayı toplantı tutanakları öncesi, iki günlük kazancını korudu.

Spot altın, Salı günkü seviyesi olan ons başına 1,346.24 dolardan bugün Singapur saati ile 12:24`te 1,344.96 dolara geldi. Metal bu yıl yüzde 27 değer kazandı.

Altın bu yıl, Fed`in Aralık ayında 10 yıl sonra ilk kez faiz artırımına gitmesinin ardından henüz bir daha bu adımı atmaması ile birlikte değer kazandı. New York Fed Başkanı William Dudley, yatırımcıların faiz artırımı olasılığına fazla itibar etmediği uyarısında bulunurken, Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, büyümenin hızlanmakta olduğuna güvendiğini ve bu yıl bir ya da iki faiz artırımı için zemin hazırladığını söyledi. Bu yorumlar sonucu Fed`in bu yıl faiz artırımına gitme olasılığı yüzde 51`e çıkarken, Salı günü altın yükselirken dolar değer kaybetti.

Singapur`da Phillip Futures Pte stratejisti Bryan Lum, Altın, Fed`den Dudley`in şahin yorumlarına karşın destek bulmaya devam etti, dedi ve Dudley Eylül ayında faiz artırımının mümkün olduğunu işaret etti, ancak son birkaç günkü hayalkırıklığı yaratan veriler piyasanın buna ikna olmamasına neden oldu şeklinde konuştu.

Son perakende satışlar ve TÜFE verilerinin beklentilerin altında kalması ile birlikte ekonominin tam olarak toparlanma yolunda olmayabileceğine dikkat çeken Lum, Yumuşak dolar ve dalgalı görünümden dolayı, altın traderları yükseliş beklentisi için yeterli nedene sahip ve düşüşlere alım fırsatı olarak bakıyor değerlendirmesinde bulundu.

Fed`in Temmuz ayı toplantı tutanakları Çarşamba günü TSİ 21:00`de açıklanacak. 12 Ağustos`ta açıklanan durgun perakende satışlar verisi ABD ekonomisinin toparlanmasına ilişkin kuşkuları artırdı. Dört yıldır yüzde 2 hedefinin altında seyreden Fed`in izlemeyi tercih ettiği enflasyon göstergesi yükseliş konusunda oldukça yavaş.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg`in derlediği verilere göre,Salı günü 5.25 ton artışla 2,032.9 tona çıktı.

Çin`de, Şanghay Altın Borsası`nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 287.50 yuana (ons başına 1,348.66 dolar) indi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası`nda, Aralık vadeli altın kontratları yüzde 0.3 düşüşle gram başına 288.05 yuana inerken, gümüş yüzde 0.6 düşerek kilogram başına 4,382 yuana geriledi.

Gümüş yüzde 0.3 yükselirken, platin yüzde 0.1 tırmandı ve palladyum yüzde 0.5 değer kaybetti.

 

Brent petrol kritik sınırı zorluyor!


IPARD-III başvurularında son tarih 16 Ağustos!

Lüks tüketim pazarı ikilemle karşı karşıya

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu açıklandı

Kayıt dışı ile mücadeleye devam

GCA, TİM ihracat şampiyonları listesinde 2’ncilik ödülüne layık görüldü

Nükleer zirvede 325 yeni görüşme yapıldı

Borçlanma faiz oranları düşüşte!

Yenilenmiş 2. el teknoloji sektörü büyümesini sürdürüyor

36 şehrin ihracatı arttı!

Sektörde yeni düzenleme ile bahşiş gelirinin artması hedefleniyor

Nükleer Santraller Zirvesi'nde önemli iş birliği anlaşması

Bankacılıkta dijitalleşme sürüyor... Şubelere ihtiyaç azalıyor

AKO Jant fabrikasında yıllık üretim 1 milyona çıktı

Haziran ayında oda fiyatlarında %73 artış yaşandı!

Suudi müteahhitler Türk müteahhitlerle buluştu