DGS sınav yerleri açıklandı!

DGS sınav yerleri açıklandı!

DGS ile ilgili ÖSYM`den merakla beklenen haber geldi. Önlisans programlarında eğitim görenlerin lisans tamamlamak için başvurdukları Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav giriş yerleri belli oldu. ÖSYM`nin resmi sitesinden DGS giriş belgesine ulaşabileceğiniz gi

ÖSYM tarafından bir çok sınav yapılmaktadır. Bu sınavlardan bir tanesi de DGS`dir. DGS`nin açılımı Dikey Geçiş Sınavıdır. DGS 2 yıllık eğitimini 4 yıllı bir lisans programına devam etmek isteyen yüksekokul ile açık öğretim ön lisans programlarından herhangi birinden mezun olan öğrencilerin girmek istediği sınavlardır.

DGS 2000 yılından günümüze kadar ÖSYM tarafından yapılmakta olan sınavlardır. Dikey Geçiş Sınavı her sene yapılmaktadır ve genellikle her temmuz ayının ikinci haftasında yapılan bir sınav çeşididir. 2016 DGS sınavına başvuru yapan öğrenciler sınav tarihini merakla beklemektedirler. Lisans eğitimlerini yapmak isteyen öğrenciler sınav tarihini heyecan ile bekliyorlar. ÖSYM tarafından belli olacak tarihini öğrenciler ÖSYM`nin internet üzerindeki web sayfasından öğrenmeleri mümkün olacaktır. 2016 DGS başvurularını yapan öğrenciler ÖSYM tarafından açıklanmış olan 31 temmuzda sınav gerçekleşemedi. Çünkü ülkemizde gerçekleşen bazı üzücü olaylar nedeni ile 2016 Dikey Geçiş Sınavı ertelenmiş idi. Öğrenciler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ikinci bir açıklamayı heyecan ile beklemektedirler. Öğrenciler DGS başvurularını geçtiğimiz ay tamamlamışlardır. Önlisans mezunları ve de son sınıf öğrencileri için yapılmakta olan Dikey Geçiş Sınavı ÖSYM tarafından gerçekleştirilen duyuruda 31 temmuz günü gerçekleştirilemedi. 2016 Dikey Geçiş Sınav başvuruları bittikten sonra sınav tarihi ÖSYM tarafından ertelenmişti. Ertelenmekte olan sınav tarihi nedeni ile de sınav yerleri ilan edilmemiş idi. Nihayet ÖSYM tarafından yapılmakta olan 2016 Dikey Geçiş Sınav tarihi belli oldu. Dikey Geçiş Sınav tarihini ilan eden ÖSYM ertelenen sınav tarihini 31 temmuz pazar gününden 21 ağustos pazar gününe yapılaması karar verilmiştir. Ertelenmekte olan dikey geçiş sınav tarihi geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından sınav yerleri açıklanmıştır. ÖSYM tarafından açıklanmakta olan sınav yerlerine öğrenciler internet üzerinden ÖSYM?nin resmi web sitesinden öğrenebileceklerdir. ÖSYM resmi web sayfasından 2016 dikey geçiş sınav yerlerini öğrenmek için sistemden öğrenci şifreniz ile öğrenmeniz mümkün olacaktır. 2016 Dikey geçiş sınav başvuruları 31 mayıs 13 haziran arasında gerçekleştirilmişti daha sonra başvuru tarihlerini uzatarak 20 hazirana kadar uzatılmıştır. Yani dikey geçiş sınavına girmek isteyen öğrenciler 31 mayıs ve 20 hairan aralığında başvurularını tamamlamışlar idi. ÖSYM tarafından 2016 dikey geçiş sınav tarihi ilk olarak 31 temmuz pazar günü olarak belirlenir iken bu tarihte ertelenerek geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2016 dikey geçiş sınavı 21 ağustos pazar günü gerçekleştirileceği duyurulmuştur. 2016 dikey geçiş sınavına girecek olan öğrenciler sınav giriş belgelerini AİS üzerinden çıkarmaları mümkün olacaktır. Öğrenciler sınav giriş belgelerini çıkartmak için T.C. kimlik numaraları ve de ÖSYM şifreleri ile ÖSYM web sayfasından çıkarmaları mümkün olacaktır. Öğrenciler ÖSYM tarafından belirlenmiş olan yerlerde girmeleri zorunludur. Aksi taktirde sınava başka yerde girmesi imkansızdır. Sınav giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren öğrencilerin sınavları geçersiz olacaktır. Öğrenciler ÖSYM tarafından belirlenmiş olan sınav yerlerine sınav gününden önce gidip bakabilmeleri mümkün olacaktır.



Anahtar Kelimeler: dgs sinav yerleri aciklandi

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.