Tarih: 16.08.2016 16:44

Yılmaz Erdoğan 4 otobüs Hakkarili ile Başbakan'ın yanında - Yılmaz Erdoğan'dan TBMM'ye Hakkari ziyareti!

Facebook Twitter Linked-in

Terör Örgütü PKK`nın en çok mağdur ettiği Güneydoğu bölgemizin birkaç ilimizin ilçe statüsüne geçirilmesi son zamanlarda gündeme geliyor. Bu illerden bir tanesi de Hakkari. Bu doğrultuda Hakkarili olan Yılmaz Erdoğan 4 otobüs Hakkarili hemşehrisi ile TBMM`ye Başbakan Binali Yıldırım`ın ziyaretine gitti.  Yılmaz Erdoğan Hakkari`nin il olarak kalması talebini Başbakan Yıldıram`a iletti.  Peki Yılmaz Erdoğan Başbakan`a neler söyledi?. İşte yanıtı ve Yılmaz Erdoğan`un TBMM ve Başbakan`ı ziyareti ile ilgili son dakika gelişmeler haber7.com`da..

Türkiye Büyük Millet Meclisi`ni ziyaret eden sanatçı Yılmaz Erdoğan, memleketi Hakkari`nin ilçe olmamasıyla ilgili talebini Başbakan Binali Yıldırım`a iletti.

YILMAZ ERDOĞAN BAŞBAKAN YILDIRIM`I KARŞILADI

Yılmaz Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde Meclis`in hasar gören noktalarını gezdi, ardından AK Parti Grup Toplantısı için TBMM`ye gelen Başbakan Yıldırım`ı karşıladı. Erdoğan, Başbakan Yıldırım`a, Hakkari`nin ilçe yapılmamasıyla ilgili talebini iletti. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunun Erdoğan, Hakkari için Meclis`e geldiğini, Hakkari`nin ilçe yapılmasının hiç hesapta olmadığını söyledi.

YILMAZ ERDOĞAN: EKONOMİK KAYBININ OLMAYACAĞINI BELİRTTİ

Hakkarililerden ve akrabalarından bu konuda yoğun bir talep aldığını ifade eden Erdoğan, Sayın Başbakan ile görüştüm. Hakkari`nin ilçe olmasının daha iyi olacağını, Hakkari`nin bu konuda herhangi bir ekonomik kaybının olmayacağını belirtti. dedi.

YILDIRIM: 3-4 OTOBÜSLE GELMİŞLER

Yıldırım, İkna oldunuz mu? sorusu üzerine, Hakkari`nin temsilcisi pozisyonunda sayılmam. Hakkari`nin temsilcileri Hakkarililerdir. Onlar da 3-4 otobüs gelmişler. Ayaküstü konuşmadan bir ana fikir çıkarmak istemiyorum. Bakalım, göreceğiz. Oradaki duygusal travmayı çözmek için halkla bir diyalog kurulması konusundaki görüşümüzü söyledik. Çünkü o kırıcı oluyor. Yöre için iyi olacaksa yöre insanı ikna edilmeli. değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz Erdoğan, Hakkari`nin isminin Çölemerik olarak değiştirilmesi konusuna ilişkin ise Çölemerik isminin yeni olmadığını, Hakkari ilçe olduktan sonra bu konunun bir detay olarak kalacağını sözlerine ekledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —