Kanatlılar Sağlık İçin Pazara İndi

Kanatlılar Sağlık İçin Pazara İndi

Türkiye?de 2003 yılından bu yana görülen ve Aydın?da yaz aylarında ciddi sorun olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı yazlık ve bahçeli evlerde yaşayanların güvenliği için kanatlılar pazara indi.

Türkiye`de 2003 yılından bu yana görülen ve Aydın`da yaz aylarında ciddi sorun olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı yazlık ve bahçeli evlerde yaşayanların güvenliği için kanatlılar pazara indi. Hastalığın `Kuş gribi` vakasının ardından Aydın`ın içinde yer aldığı pek çok ide kanatlıların itlaf edilmesi ile daha çok görülmeye başlandığını belirten Aydınlı tavukçulardan Taner Demirci, Eskiden eti ve yumurtası için satılan tavuklar yaz döneminde kene ve haşerelere karşı satılmaya başladı dedi.

Özellikle yazlıkçıların ve evleri bahçeli olan ev sahiplerinin tavuk beslemesini önerdiklerini belirten Aydın Liva Hastanesi Başhekimi Erdal Gezer, bu bilincin yaygınlaşmasının ardından kene ısırması sonucu yaşanan KKKA hastalıklarında önemli bir düşüş olduğunu belirtti.

Organik yumurta ve kanatlı etinin artık çok değerli olduğunu bunun yanında tavukların bir yanda yumurta verirken diğer yanda haşerelerle mücadele ettiğini belirten Taner Demirci, Tabiatın dengesi için tüm zararlılarla doğal mücadele etmek gerekiyor. Biyolojik olarak yapılan mücadelede illa ki bir yere zarar veriliyor. Bu nedenle imkanı olan ve doğayı korumak isteyip doğal beslenmek isteyenler tavuk beslemeye başladı. Civcivleri fiyatını 3 TL`den tavukları ise cinsi ve kilosuna göre 15-25 TL arasında satıyoruz dedi.

Tavukların bulundukları evin çevresindeki zararlı böcek, kene ne varsa hepsini yediğini belirten Demirci, tavukları Karpuzlu, Çine, Köşk ve çeşitli ilçelere bağlı mahalleye dönen köylerden satın alıp Aydın`da semt pazarlarında sattığını belirtti. - AYDIN



‘Rezil olacağım’ düşüncesi sosyal anksiyeteyi tetikliyor!

Yaz aylarında ishalden korunmanın yolları

Erken diye düşünmeyin, 3 yaşında kontrol şart…

Diz kireçlenmesi yaşıyorsanız...

Dikkat! Güneş çarpması vakaları arttı!

Soğuk algınlığından klima zatürresine dikkat!

‘Tatil Dönüşü Sendromu’ birkaç hafta bile sürüyor!

Sıcak çarpması aşırı kilolu ve zayıfları daha çok etkiliyor

Vitamin eksikliği el titremesine neden olmaz! El titremesinin nedenleri...

Uzmanından KKKA hastalığı uyarısı

Ağzında yemek tutan çocuklarda dişler daha kolay çürüyor

Musluk suyundan buz yapımı hastalık sebebi

Bayramda bu beslenme hatalarını yapmayın!

Etler oda sıcaklığında bekletilmemeli!

Her yaşta tüp bebek olmaz