Son dakika haberleri: 3. köprünün geçiş ücreti belli oldu!

Son dakika haberleri: 3. köprünün geçiş ücreti belli oldu!

Günün son dakika haberleri geldi! Ulaştırma Bakanı Arslan, 26 Ağustos?ta hizmete açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü?nün geçiş ücretinin 3 dolar+KDV olacağını söyledi. 3. köprü ile ilgili günün son dakika haberleri gelmeye devam ediyor...

Son Dakika Haberleri; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 26 Ağustos`ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım`ın katılımıyla hizmete açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü`nün geçiş ücretini açıkladı. Arslan, İstanbulluların heyecanla beklediği iki yakayı birbirine üçüncü kez bağlayacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü`nde geçiş ücreti otomobiller için 3 dolar+KDV olacak dedi. Dünyanın en geniş köprüsü unvanını alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü`nün yüksek mühendislik tasarımıyla teknoloji yoğun inşa edildiğinin altını çizen Arslan, köprünün tabliye genişliği, raylı sistem geçişi ve kule yüksekliğiyle de dünyada tek olduğunu ifade etti.

DÜNYANIN İLKLERİ

2 hat raylı geçiş sistemi, 8 şerit araç yolu olacak köprünün üzerinden demiryolu geçeceğini hatırlatan Arslan, şöyle konuştu: 59 metre tabliye genişliğiyle dünyanın ilk köprüsü olacak. Kule yüksekliği 322 metre olan köprü, bu konuda da bir rekor kırıyor. Açıklığı bin 408 metre olmak üzere toplam boyu 2 bin 164 metre. Bu özelliğiyle de `üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü` unvanına sahip olacak. Yani İstanbul`un yeni siluetini şekillendirecek bir projedir.