Son dakika haberleri: 3. köprünün geçiş ücreti belli oldu!

Son dakika haberleri: 3. köprünün geçiş ücreti belli oldu!

Günün son dakika haberleri geldi! Ulaştırma Bakanı Arslan, 26 Ağustos?ta hizmete açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü?nün geçiş ücretinin 3 dolar+KDV olacağını söyledi. 3. köprü ile ilgili günün son dakika haberleri gelmeye devam ediyor...

Son Dakika Haberleri; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 26 Ağustos`ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım`ın katılımıyla hizmete açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü`nün geçiş ücretini açıkladı. Arslan, İstanbulluların heyecanla beklediği iki yakayı birbirine üçüncü kez bağlayacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü`nde geçiş ücreti otomobiller için 3 dolar+KDV olacak dedi. Dünyanın en geniş köprüsü unvanını alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü`nün yüksek mühendislik tasarımıyla teknoloji yoğun inşa edildiğinin altını çizen Arslan, köprünün tabliye genişliği, raylı sistem geçişi ve kule yüksekliğiyle de dünyada tek olduğunu ifade etti.

DÜNYANIN İLKLERİ

2 hat raylı geçiş sistemi, 8 şerit araç yolu olacak köprünün üzerinden demiryolu geçeceğini hatırlatan Arslan, şöyle konuştu: 59 metre tabliye genişliğiyle dünyanın ilk köprüsü olacak. Kule yüksekliği 322 metre olan köprü, bu konuda da bir rekor kırıyor. Açıklığı bin 408 metre olmak üzere toplam boyu 2 bin 164 metre. Bu özelliğiyle de `üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü` unvanına sahip olacak. Yani İstanbul`un yeni siluetini şekillendirecek bir projedir.



Suudi müteahhitler Türk müteahhitlerle buluştu

Kervan Gıda’nın cirosuna 35 milyon dolar katkı

Dış ticaret verileri açıklandı

Kağıt cinsi eşyalar için korunma önlemi getirildi

Denizlerdeki liderliği 5 yıldır aralıksız sürdürüyor

Yİ-ÜFE aylık ve yıllık artışta

Enflasyonda Haziran verileri açıklandı... TÜİK yüzde 71,60, ENAG yüzde 113,08!

Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci başladı

Genç yetenekleri kazanan Türkiye’nin en iyi işverenleri belli oldu

Akaryakıt fiyatlarında zam bugün belli olacak mı?

Seğmen Gıda halka arzla yeni yatırımlar yapacak

Nükleer sektörün oyuncuları İstanbul'da... 16 büyük reaktör kurulacak

THY'den kargo uçağı filosuna 4 ilave sipariş

Erkan Kadı : "Ülkemizi  yerel ve uluslararası arenada temsil edeceğim"

Dış ticarete denizyolu damgası