Dink cinayeti soruşturmasında tutuklananların sayısı 10`a yükseldi

Dink cinayeti soruşturmasında tutuklananların sayısı 10`a yükseldi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink`in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve cinayet döneminde yüzbaşı rütbesiyle İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü Kısım Amiri olan Albay Ali Barış Sevindik tutuklanırken, 2 ş

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu  savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayeti soruşturması  kapsamında gözaltına alınan Albay Ali Barış Sevindik ile astsubaylar E.T. ve  M.K.Y, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan`daki İstanbul Adalet Sarayı`na  getirildi.  Soruşturmayı yürüten savcılık, 3 şüpheliyi de tutuklanmaları istemiyle  nöbetçi hakimliğe sevk etti. Nöbetçi Hakimlik, ifadelerini aldığı Albay Ali Barış Sevindik`in  tutuklanmasına karar verirken, iki astsubayı adli kontrol hükümleri uygulayarak  serbest bıraktı. Adli kontrol kapsamında iki astsubayın yurt dışına çıkışlarına  yasak konuldu. Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklananların sayısı 10`a  yükseldi.

   AKYÜREK VE YILMAZER`İN TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ 

Öte yandan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink`in 19  Ocak 2007`de öldürülmesine ilişkin 35 kişinin yargılandığı davada, tutuklu  sanıklar eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile  eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek`in tahliye  talepleri reddedildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşmada, tutuksuz sanıklardan  dönemin Trabzon İstihbarat Şube Komiser Yardımcısı Özkan Mumcu`nun çapraz sorgusu  yapıldı. Mumcu, kendisine yöneltilen soruları, savunmaları doğrultusunda  yanıtladı. Tutuklu sanık eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat  Yılmazer`in, Erhan Tuncel`in aynı zamanda jandarmayla irtibatı ortaya çıktı.  Çalıştığınız dönemde bu hiç gündeme gelmedi mi? diye sorduğu Mumcu, Hayır  cevabını verdi.    Mumcu, Erhan Tuncel`in hedef olarak takip edilip edilmediği sorusuna  karşılık da, Bunu müzakere ettik. Tuncel 13 Temmuz`da dinlenildi. Soğukluğu  vardı, `farklı bir niyete mi girdi` diye takip ettik. Yardımcı istihbarat  elemanı, yüzde 1 veya yüzde 50 ihtimal de olsa takibe alınabilir. ifadesini  kullandı. Duruşmada, Mumcu`nun çapraz sorgusunun bitmesinin ardından sanık ve  sanık avukatlarının taleplerinin alınmasına geçildi. Tutuklu sanıklardan Ali Fuat Yılmazer, hazırladığı dilekçeyi mahkemeye  sunarken, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek  de söz alarak tahliye talebini dile getirdi.Akyürek, 7 Ekim 2015`te suç örgütü kurmak, yönetmek suçundan  tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemece talebin reddedildiğini söyledi.  Savcılıkça yapılan itirazın da reddedildiğini dile getiren Akyürek, bu suçlarla  hazırlanan iddianamenin bu mahkeme tarafından kabul edildiğini hatırlattı. Bu örgütün üyeleri ve yöneticilerinin hiçbiri benim irademle atanmış  kişiler değildir. diyen Akyürek, örgüt mensubu denilen polis memuru Muhittin  Zenit, amir Ercan Demir ve komiser yardımcısı Özkan Mumcu`nun bu mahkeme  tarafından tahliye edildiğini, diğer örgüt üyesi sanıkların da tutuksuz  yargılandıklarını aktardı. Örgütün, tamamı emniyet personeli olan üyeleriyle resmi görev ilişkisi  dışında hiçbir ilişkisinin söz konu olmadığını ve resmi görevlerin hiyerarşik  olduğunu savunan Akyürek, şunları söyledi:

 Trabzon`da çalıştığım dönemde İstihbarat Şube Müdürü olan Engin Dinç,   C Şubeden Sorumlu Müdür Yardımcısı Vedat Yavuz, hiyerarşik olarak bana en yakın  çalışan iki yöneticidir. Diğerleriyle aramızdaki tüm ilişkilerde, yazışmalarda bu  iki yönetici yer almadı. Bu kişiler yargılanmadıkları gibi Vedat Yavuz Samsun  Emniyet Müdürü, Engin Dinç de İstihbarat Daire Başkanı olmuştur. `Bu kişiler  yargılanmalıdır` demiyorum ancak yanlışlığa, hukuksuzluğa işaret ediyorum.  Trabzon`da en yakın pozisyonda çalıştığım iki arkadaşımla herhangi bir problem  yaşamadım. Görevimizi layıkıyla yapmaya çalıştık ancak ben 18 aydır  cezaevindeyim. Alt kısım olanlar da aylarca cezaevinde kaldı ve diğerleri de  yargılanıyor. Bunlar doğrudan şahsımla muhatap değillerdir. Görevini eksik yapan,  yanlış yapan olabilir, mahkemeniz yargılama sonunda takdir edecek. Benim anlatmak  istediğim, yargılama dışında tutulan bu meslek mensuplarıyla, benim meslek dışı  hiyerarşim söz konusu değildir. Hem meslekte hem özel yaşantımda burada  yargılanan personelden çok daha yakındım bu ikisine. Hiçbirimiz birlikte  çalışmayı kendi irademizle tercih etmiş değildik.    İstihbarat Daire Başkanlığı`ndan 7 yıldır ayrıldığını, halen emekli  bir emniyet müdürü olduğunu ve 8 aydır da tutuklu bulunduğunu belirten Akyürek,  tutuksuz yargılanmayı talep etti.  Tutuksuz sanıklardan Özkan Mumcu ise duruşmalara gelme zorunluluğunun  kaldırılmasına karar verilmesini istedi.

 9 SANIK AVUKATI MÜDAFİLİKTEN ÇEKİLDİ 

 Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Ali Fuat  Yılmazer ve Ramazan Akyürek`in tutukluluk hallerinin, kuvvetli suç şüphesinin  varlığı ve kaçma şüphesi gerekçesiyle, devamına hükmetti.  Tutuksuz sanıklardan Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit`in duruşmalara  gelme zorunluluğunu kaldıran heyet, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında haklarında  yakalama kararı olan sanıklar dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı görevlileri  Coşkun Çakar ve Yunus Yazar`ın avukatı Hayrettin Açıkgöz ile diğer 7 sanığın  avukatlarının müdafilikten çekilmeleri nedeniyle, bu sanıklara yeni avukatlar  tayin edilmesi için İstanbul Barosu`na yazı yazılmasını kararlaştırdı.

  

 

 

Sebîlürreşad 108. Doğum gününde yeniden yayına başlıyor


genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.