Doğu ve Güneydoğu illerinin kanaat önderleri TBMM`de

Doğu ve Güneydoğu illerinin kanaat önderleri TBMM`de

Doğu ve Güneydoğu illerinden Ankara`ya gelen çok sayıda kanaat önderi, FETÖ`nün darbe girişimi sırasında TBMM`ye atılan bombalar nedeniyle zarar gören alanları gezdi.

Doğu ve Güneydoğu illerinden Ankara`ya gelen çok sayıda  kanaat önderi, Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında  TBMM`ye atılan bombalar nedeniyle zarar gören alanları gezdi. Kanaat önderlerine ev sahipliği yapan AK Parti Adıyaman Milletvekili  Adnan Boynukara, TBMM`nin şeref holünde yaptığı açıklamada, TRT Kürdi`nin özel  yayınına katılmak üzere Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki farklı aşiretleri temsil  eden kanaat önderlerini Ankara`da karşıladıklarını söyledi.

Kanaat önderleri adına konuşan Alican Er, Doğu ve Güneydoğu illerinden  hiçbirinin yaşanan darbe girişimini tasvip etmediğini ifade etti. Doğu`dan Batı`ya, Kuzey`den Güney`e tüm milletin gece gündüz nöbet  tutarak bu darbe girişimine hayır dediğini vurgulayan Er, şöyle devam etti: Allah yardımcımız olsun. Türkiye birlik ve beraberlik içinde olduğu  müddetçe hiçbir zaman yıkılmayacaktır. Kürt`ü, Türk`ü, Arap`ı hepimiz kardeşiz.  Allahımız bir, peygamberimiz bir, dinimiz bir, memleketimiz bir. Bu memleket  şehit kanlarıyla sulanmış. Bugün bize ne oldu ki Türkiye`yi bölelim,  parçalayalım? Dış ülkelerin bizim üzerimizde çok büyük baskısı vardır.  Türkiye`nin gelişmesini hiçbir zaman istemiyorlar. İstemedikleri için Ortadoğu`yu  kan gölüne çevirdiler. İstedikleri, Türkiye`yi de kan gölüne çevirmek.

  Komşu ülkelerin şuanki durumlarına bakılması gerektiğine vurgu yapan  Er, Allah etmesin Türkiye`de bir iç kavga çıkarsa biz nereye gireceğiz. Bizim  hiçbir yerde yerimiz yoktur. Allah kimseyi devletsiz bırakmasın. Devletsiz  kalındığında namus da kalmaz, şeref de kalmaz, hiçbir şey de kalmaz. Bunun için  tüm kardeşlerime sesleniyorum: Bu memleket hepimize yeter. diye konuştu. Er, kanaat önderlerine de seslenerek, Her aşiret, her ana, her baba  çocuğuna sahip çıksın. Biz bu çocukları kurbanlık gibi dağa çıkarıp kurda kuşa  yem olmaları için yetiştirmiyoruz. Bu memlekete yararlı olmaları için  yetiştiriyoruz. ifadesini kullandı.
 

 

Yıldırım, sanayicilerle bir araya gelecek


Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride