Mardin şehidi törenle uğurlandı

Mardin şehidi törenle uğurlandı

MARDİN`in Kızıltepe İlçesi`nde bölücü terör örgütü mensupları tarafından dün düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Nurettin Tekin`in naaşı Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle memleketine uğurlandı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde şehit polis Nurettin Tekin için düzenlenen cenaze törenine, Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, kamu, kurum amirleri, askeri erkan ve çok sayıda emniyet görevlisi katıldı. Şehit polis Tekin`in naaşının alana getirilerek katafalka konulmasıyla başlayan tören, şehit polisin öz geçmişinin okunmasıyla devam etti. 1 Temmuz 1993 tarihinde Niğde`nin Çiftlik İlçesi`nde dünyaya gelen şehit polis Tekin, 12 Haziran 2014 tarihinde Konya Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulu`ndan mezun oldu. Daha sonra 25 Haziran 2014 tarihinde Mardin Emniyet Müdürlüğü kadrosunda göreve başlayarak, Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Grup Amirliği`nde istihdam edildiği belirtildi.
Emniyet Müdürü Lütfüllah Uğur Pekcan, burada yaptığı konuşmada, patlamayı gerçekleştiren teröristin ölü ele geçirildiğini belirterek, Dün saat 18.30 sıralarında Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğimiz`e ait zırhlı otobüs Kızıltepe Hastane Caddesi üzerinde seyir halinde iken, PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından bomba yüklü araç ile gerçekleştirilen saldırı sonucu; kahraman polisimiz Nurettin Tekin ağır şekilde yaralanmış, Kızıltepe Devlet Hastanesi`nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Aynı saldırıda; 2 masum evladımız hayatını kaybetmiş, 5`i polis olmak üzere 20 vatandaşımız yaralanmıştır. Bugün burada ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna canını feda eden kahraman şehidimizi ebedi yolculuğuna uğurlamak, onu cennete, yüce rabbimizin katına göndermek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz dedi.

FETÖ HIYANET BİRLİĞİ YAPTIĞI PKK İLE KOL KOLA GİRMİŞ
Şehit polis Nurettin Tekin`in son bir yıl içinde Mardin teşkilatının 43`üncü şehidi olduğunu hatırlatan Pekcan, FETÖ/PDY`nin bölgede PKK ile hıyanet birliği yaparak, kol kola girdiğini söyledi. Pekcan, şöyle konuştu:
PKK ile hıyanet birliği yapan FETÖ, bugün görüyoruz ki; Doğu ve Güneydoğu`da bölücü terör örgütü ile kol kola girmiş, yüzlerce vatan evladının kanına girmekte, bir beis görmemiştir. çözüm sürecini sabote etmek için elinden geleni yapan paralel devlet yapılanması, çözüm sürecini de çözümsüzlüğe sürüklemiştir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü, istiklalimizin bekası adına canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen güvenlik güçlerimizin hain şebekelere karşı verdiği destansı mücadelenin, devletimizin ve milletimizin güçlü iradesi ve desteğiyle devam edeceğinden kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Her şehidimiz ve gazimiz; bu toprakların ilelebet vatanımız olduğunun, bayrağımızın inmeyeceğinin, ezanlarımızın susmayacağının, ülkemizin bölünmeyeceğinin, devletimizin yıkılmayacağının birer ispatıdır. Bu acılı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli huzuruna, şehidimize allahtan rahmet, yaralılarımıza şifa dileyen tüm dostlarımıza teşkilatım adına şükranlarımı arz ediyorum. Kahraman şehidimizin naaşı önünde bir kez daha saygıyla eğilirken, kendisine ve aynı saldırıda hayatını kaybeden iki gencecik evladımıza Allahtan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına, tüm dostlarımıza ve teşkilat mensuplarımıza sabır ve başsağlığı, yaralı meslektaş ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Kur`an-ı Kerim tilaveti ile devam eden cenaze töreninde İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun`un okuduğu duanın ardından, şehidin Türkiye Bayrağı`na sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında tekbirler eşliğinde memleketi Niğde`ye uğurlandı.

 

 

Gülen`in `Kasırga` duası


Anahtar Kelimeler: mardin sehidi torenle ugurlandi

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.