FETÖ, mafya yapılanması ile baskı kurmuş

FETÖ, mafya yapılanması ile baskı kurmuş

Urla ilçesinde  FETÖ soruşturması kapsamında 28 Temmuz`da gerçekleştirilen operasyon, örgüt  içindeki baskıcı yapılanmayı gözler önüne serdi. Tutuklanan 26 zanlı arasındaki  mütegallibe olarak anılan şüpheliyle ilgili mağdur ifadeleri, 17-25 Aralık  sonra

Fetullahçı Terör Örgütü`ne (FETÖ)  yönelik soruşturma kapsamında İzmir`in Urla ilçesindeki operasyonda tutuklananlar  arasındaki mütegallibe (zorba) olarak anılan kişiyle ilgili mağdur ifadeleri,  örgüt içindeki baskıcı yapılanmayı gözler önüne serdi.

FETÖ/PDY`ye yönelik ülke genelinde başlatılan soruşturmalar kapsamında  Urla Cumhuriyet Başsavcılığı da ilçedeki örgüt yapılanmasına yönelik çalışma  gerçekleştirerek, pek çok kişinin ifadesine başvurdu. Alınan ifadeler, elde  edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda örgütle bağlantılı kişilere yönelik  operasyon düzenleyen Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 29 şüpheliyi gözaltına  aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede 26 kişi  tutuklanırken, bunlar arasında mütegallibe olarak anılan Kurtuluş Nail  Hepyalçın ile ilgili ifadeler dikkati çekti.

Sözlük anlamı Gücüne güvenerek hükmü altında bulunanlara söz hakkı ve  davranış özgürlüğü tanımayan kişi olarak geçen mütegallibe ya da zorba diye  anılan Hepyalçın hakkında verilen ifadelerde, bu kişinin örgütün sözde çıkarları  doğrultusunda mafya vari yapılanma ile hareket ettiği iddiası yer aldı.

Darp, yaralama gibi suçlardan poliste kaydı bulunan Hepyalçın hakkında  verilen ifadelerde bazı mağdurların, darp ve tehdit suçlamasıyla şikayetçi  oldukları öğrenildi.

Mağdurlar ifadelerinde, şüphelinin, 17-25 Aralık süreci sonrası  FETÖ/PDY aleyhinde konuşan bir kişiyi odaya kapatarak darbettiğini, hükümete  yönelik yazıları nedeniyle Zaman gazetesi aboneliğini iptal ettirenleri ise  tehdit ettiğini, çevrelerine aboneliği ekonomik gerekçelerle sonlandırdıklarını  söylemeye zorladığını öne sürdü.

Tutuklanan Hepyalçın`ın ayrıca, Diyanette görevli ya da kamuda çalışan  örgüt mensubu ve örgüte yakın kişileri kolladığı, çevrelerine bu kişilerin  yanlarında olduğunu göstererek baskı oluşturduğu iddia edildi.

Urla`da  28 Temmuz`da gerçekleştirilen   operasyon kapsamında 32 ev, 2  iş yeri, 3 öğrenci yurdu, 1 şirket, 2 dernek, ormanlık 2 ayrı alan, Özbek  mevkisindeki deniz içinde ve kayalık bölgede aramalar yapılmış, çok sayıda  dijital veri, örgütsel kitap ve dergi, çek-senet, post cihazı, fatura, dekont ve  makbuz ele geçirilmişti. Gözaltına alınan 29 kişiden 26`sı tutuklanmış, 3`ü ise  adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

 

648 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı


genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.