Tarih: 11.08.2016 07:44

FETÖ'cü savcı 'canlı bomba'yı serbest bırakmış!

Facebook Twitter Linked-in

Kuş, 2008`de Şırnak`ta görevliydi. PKK`nın canlı bombası Bülent Öztürk, Habur Sınır Kapısı`nda şüpheli olarak gözaltına alındı. Ancak Kuş, şüphelinin gerçek kimliğinin belirlenmesini beklemeden canlı bombayı serbest bıraktı. PKK`nın özel birlikler kadrosu içinde yer alan Öztürk, bir süre sonra Mecidiyeköy`de 2 kilo 75 gram A4 patlayıcıyla yakalandı.

OLAYIN ÜSTÜNÜ KAPATTI

Hakkında soruşturma açılan Nazir Kuş, gözaltı işlemini gerçekleştiren karakol polislerinden belgeleri imha etmelerini istedi. Polisler ise Kuş`a karşı gelerek bu isteği reddetti. Bunun üzerine Kuş, polislere Rüşvet almak, silahlı suç örgütü kurmak, görevi kötüye kullanmak suçlarından dava açtı. 9 ay cezaevinde kalan 8 polis, yargılama sonunda meslekten ihraç edildi. Olayın üstünü kapatan Kuş ise önce KarabükCumhuriyet Savcısı sonra da HSYK`nın 2016 kararnamesiyle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Kuş, son olarak da FETÖ/PDY darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti`ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs suçlarından tutuklandı.

`BİZİ TERÖRİSTLERLE AYNI KOĞUŞA KOYDULAR`

Mehmet Tangüzel (33): Habur Emniyet Amirliği`nde görevli polis Ahmet Y., polislerden her ay düzenli para topluyor, Silopi ve Habur PTT`sinden gönderiyordu. Bizi gizlice görüntülemiş. Operasyonu yürüten Silopi KOM Büro Amiri Halis Ç. ve savcı Nazir Kuş`tu. Kuş tutuklandı, Halis Ç. yurtdışına kaçmış, Ahmet Y. ise hâlâ görevde. 

M.O. (41): Bülent Korkmaz`ı gözaltına aldık. Canlı bomba olabilir dedik. Fakat Savcı Nazir Kuş serbest bıraktı. İstihbarata haber verdik. Mecidiyeköy`de saldırı yapamadan yakalandı. Fakat kendimizi pasaport polisi olarak bulduk. Hakkımızda dava açıldı. Mesleğimizden olduk. 

Serdar Ürkmez (41): Evli ve 3 çocuk babasıyım. Bize o dönemde sürekli FETÖ`ye destek olmamız için baskı yapılıyordu. Cezaevinde teröristlerle aynı koğuşta yattık. En çok bu zoruma gitti. Haksız suçlamalarla çok sevdiğim mesleğimden edildim. Şimdi ise çiftçilik yapıyorum




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —