Üç partinin temsilcileri yeni anayasa için bir araya gelecek

Üç partinin temsilcileri yeni anayasa için bir araya gelecek

Yeni anayasa paketi için üç partinin temsilcileri cuma günü bir araya gelecek. AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş,AK Parti, CHP ve MHP`den birer milletvekilinden oluşan komisyon, kısa sürede toplanarak konuyu ele alacak dedi.

Anayasada yapılacak değişiklik için AK  Parti, CHP ve MHP`den birer milletvekilinden oluşan komisyon bu hafta  çalışmalarına başlıyor.  AK Parti Grup  Başkanvekili Mustafa  Elitaş  bugün yapılan MYK  toplantısında konunun gündeme geldiğini ifade etti. AK Parti, CHP ve MHP`den birer milletvekilinden oluşan komisyonunun  kısa sürede toplanarak konuyu ele alacağını belirten Elitaş, Siyasi parti  temsilcileri, bu komisyonda fikirlerini beyan edecek. Mutabık kaldıkları hangi  maddeler varsa, o teklif olarak verilecek. Daha sonra Anayasa Komisyonu`nda  değerlendirilip Genel Kurul`da kanunlaşacak. dedi. Anayasada yapılacak değişikliğin kapsamının sorulması üzerine Elitaş,  şunları ifade etti:   Konu başlıkları belli olduktan sonra ortaya çıkacak. Bu, bir madde de  olabilir, 20 madde de olabilir. Komisyondaki arkadaşlarımız fikirlerini beyan  edecekler ve hızlı çalışmayla nihayete erdirecekler. Sayın Cumhurbaşkanı`nın  Külliye`de siyasi parti liderleriyle yaptığı görüşmede ortaya çıkan ana fikir  doğrultusunda konular gündeme gelecek. Bu çerçevede siyasi partiler de konuyu  yetkili kurullarında değerlendirmişlerdir. Her parti kendi teklifini gündeme  getirip `olur`, `olmaz` dedikleri konuları değerlendirip sonuçlandırmaya  çalışacaklar.

  

    Elitaş, teklifin ne zaman görüşülebileceği sorusuna, madde sayısına  göre değerlendirileceğini yanıtını verdi. Elitaş, Komisyondaki arkadaşların  çalışmalarını hemen 1-2 gün içinde noktalamaları mümkün değil; belli bir süreç  takip edilecek. `Artık kafi` dedikleri anda bu iş bitmiş olacak. dedi.  AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, CHP Aydın Milletvekili  Bülent Tezcan ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak`tan oluşan  komisyon, 12 Ağustos Cuma günü toplanacak.

   MECLİS ÇALIŞMALARINA ARA VERECEK

 Elitaş, Meclisin ne zaman tatile gireceği sorusuna, gündemde üç  düzenleme olduğunu hatırlatarak, bunlardan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile  ilgili tasarının bugün Genel Kurulda ele alınacağını söyledi.  BES düzenlemesinin yasalaşmasının ardından TBMM Genel Kurulunun salı  gününe kadar çalışmayacağını anlatan Elitaş, halen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu  gündeminde bulunan torba yasa tasarısı ile Türkiye Varlık Fonu kurulmasına  ilişkin yasa teklifinin de haftaya Genel Kurulda görüşülmesinin planlandığını  bildirdi.  Bu düzenlemeler bittikten sonra Meclisin çalışmalarına 20 Eylül`e  kadar ara vereceğini ifade eden Elitaş, dün Meclise sevk edilen Ticari İşlemlerde  Taşınır Rehini Kanunu Tasarısı`nın ise yeni yasama yılında ele alınacağını  kaydetti.

  PARTİLERİN TEMSİLCİLERİ 

Üçlü komisyonda partileri temsil edecek isimler ise AK Parti`den Abdülhamit Gül, CHP`den Bülent Tezcan ve MHP`den ise Mehmet Parsak olacak.Bu üç isim 2016 yılının şubat ayında üç toplantı gerçekleştiren Anayasa Mutabakat Komisyonu`nda da partileri adına yer alan isimlerdi. İlk toplantısını 4 Şubat`ta gerçekleştiren komisyon üçüncü ve son toplantısını ise 16 Şubat 2016`da yapmıştı. 


 

 

AK Parti`den genel af açıklaması


Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride