S&P Türkiye'nin notunu düşürdü! Dolar fırladı!

S&P Türkiye'nin notunu düşürdü! Dolar fırladı!

Uluslararası kredi ve derecelendirme kuruluşu S&P Türkiye`nin BB+ olan notunu BB`ye düşürdü.

Uluslararası kredi ve derecelendirme kuruluşu S&P,Türkiye`nin BB+ olan notunu BB`ye düşürdü. Not görünümünü de durağandan negatife çeken S&P, 3 büyük kredi derecelendirme kuruluşu arasında Türkiye`ye en düşük kredi notunu veriyordu.

Türkiye`nin kredi notu Fitch veMoody`s tarafından yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirilirken,S&P`nin verdiği not indirimden önce de yatırım yapılabilir kategorisinin altında bulunuyordu.

DOLAR KARAR SONRASI YÜKSELDİ

S&P`nin Türkiye`nin kredi notunu düşürmesinin ardından dolar, 3.08 TL`yi aşarak 3.0836 TL ile tarihi zirveyi gördü. S&P`den yapılan açıklamada, darbegirişimi sonrası Türkiye`nin dış borçlarını çevirme kabiliyeti üzerindeki risklerin arttığı belirtildi. 

DARBENİN ETKİLEYEMEDİĞİ EKONOMİYİ S&P ETKİLEMEYE ÇALIŞIYOR

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli karara ilişkin Twitter`dan yaptığı açıklamada, S&P nin yangından mal kaçırır gibi Türkiye`nin notunu indirmesi hiçbir mantığa uymayan karardır! TR`ye yapılan darbe girişiminin ardından hızlı ve zamanında alınan kararlarla etkileyemedikleri ekonomiyi bu şekilde etkilemeye çalışıyorlar. Küresel oyun Türkiye`ye tuzak kuruyor dediğimizde komplo teorisi diyenler gelişmeleri artık MİLLİ duygularla incelesin.Türkiye Cumhuriyeti devleti`nin tüm kurumları iş başında iken verilen not indirim kararı bu kararı verenler için KARA BİR LEKEDİR! dedi. 

Ajanslar