KYK burs, kredi ve yurt başvuruları ne zaman? 2016 - KYK başvuraları başladı mı? 2016

KYK burs, kredi ve yurt başvuruları ne zaman? 2016 - KYK başvuraları başladı mı? 2016

Ülkemizde yüzbinlerce öğrenci LYS sınavında ter dökerek üniversiteye giriş için bir başarı sırası elde etti. Bununla birlikte LYS sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenci ve aileleri tercih heyecanı sardı. Ancak durum tercihleri yapmakla kalmıyor, öğ

KYK burs, KYK kredi ve KYK yurt başvuruları başladı mı?,  KYK burs, KYK kredi ve KYK yurt başvuruları 2016 için şartlar neler? soruları yanıt buldu.

Ülkemizde yüzbinlerce öğrenci LYS sınavında ter dökerek üniversiteye giriş için bir başarı sırası elde etti. Bununla birlikte LYS sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenci ve aileleri tercih heyecanı sardı. Ancak yükseköğretim görecek öğrenciler için üniversiteye yerleşmek yetmiyor, öğrencilerin barınma ve maddi destek ihtiyacı doğuyor.

Peki  KYK burs, kredi ve yurt başvuraları başladı mı? sorusuna istinaden KYK burs, kredi ve yurt başvuruları 2016 ile ilgili tüm güncel gelişmeler haberimizde.. Yüzbinlerce üniversite adayı öğrecimizin merakla beklediği KYK burs, KYK kredi ve KYK yurt başvuruları 2016 için şartlar neler?, İşte KYK burs, KYK kredi ve KYK yurt başvuruları 2016 hakkında tüm detaylar haber7.com`da..

KYK BURS VEYA ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURU TARİHLERİ 2016

KYK burs, KYK kredi başvuru tarihi için Kredi ve Yurtlar Kurumu`dan henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Burs ve öğrenim kredisi müracaatları geçmiş yıllara bakılarak muhtemelen eylül, ekim kasım ayları arasında  içerisinde yapılması bekleniyor. Başvurular Kurumun web sayfası üzerinden interaktif olarak alınmaktadır.

KYK YURT BAŞVURULARI 2016

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile, ara sınıf ve yurt içi yurt dışı değişim programına katılan öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra  www.kyk.gov.tr adresinden yapılmaktadır.

KYK BURS/KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Yüksek Öğretim Kurumu`nun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Öğrenciler kyk.gov.tr adresimizdeki T.C. Ziraat Bankası linkinden KYK Kredi/Burs Ödemeleri bölümünden öğrenecekleri şubelerinden adına düzenlenmiş olan BANKKART`ını alarak (daha sonrada gönderilebilir) burs yada öğrenim kredilerini T.C.Ziraat Bankası ATM`lerinden süre tahdidi olmaksızın istedikleri zaman, ATM`lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden masraf ödemeden tahsil edebileceklerdir. Öğrencilere Ocak ayından başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.

KYK BURS/KREDİLERİNDEN KİMLER YARARLANIR?

? Ön lisans öğrencileri,
? Lisans öğrencileri,
? Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi , gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
? İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
? Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100`e giren öğrenciler,
? Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.
Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

KYK BURSLARINDAN YARARLANAMAYACAK OLANLAR

? Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
? Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
? Yabancı uyruklu öğrenciler,
? Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
? Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
? Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,
? Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
? Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler.

KYK ÖĞRENİM KREDİSİNDEN KİMLER ALABİLİR?

? Ön lisans öğrencileri,
? Lisans öğrencileri,
? Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü vb.),
? İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yaptıran öğrenciler(intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),
? Yüksek lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,
öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

Not: Öğrenim kredisi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; değişikliğin meydana geldiği öğretim yılında Yönetim Kurulunca belirlenen öncelikle burs verilecek öğrenciler kapsamına girenlerin öğrenim kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencinin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülür.



Türk Kızılay'ın 'ilk yardım eğitimi'ne uluslararası tescil

Koç Üniversitesi 30. dönem mezunlarını verdi

İBB’den LGS tercih döneminde ücretsiz danışmanlık

Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

LGS sonuçları açıklandı, tercihler başladı

MEB'den LGS tercih süreci için ebeveynlere yönelik kılavuz

2024-YÖKDİL/2 başvuruları başladı

Öğretmenler yaz dönemi mesleki çalışmada

ÖSYM, 2024-YKS ile güncelleme işlemlerini başlattı

Bakan Tekin, 'Dayanıklı Sınıflar Hareketi' eğitim kursunda

Balkan Üniversiteler Birliği’nin yeni başkanı Karadağ

'Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben' resim yarışması sonuçlandı

Minteks'e e-twinning projesi kapsamında ziyaret

İzmir'de ‘Dilimizin Zenginlikleri’ne kapanış

TÜBİTAK projelerinde Bursa'dan Türkiye derecesi elde edenlere teşekkür