ABD'den Erdoğan-Putin görüşmesiyle ilgili açıklama

ABD'den Erdoğan-Putin görüşmesiyle ilgili açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan'ın Vladimir Putin ile görüşmesinin Washington ile Ankara arasındaki bağı zayıflatmayacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan`ın Putin ile görüşmesinin Washington ile Ankara arasındaki bağı zayıflatmayacağını belirtti.

İLİŞKİLERİ ZEDELEMEZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`in Rusya`nın Saint Petersburg kentindeki görüşmesinin ardından bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elizabeth Trudeau, bu görüşmenin ABD ve Türkiye arasında ayrılık oluşturacak bir gelişme olduğunu sanmadıklarını belirtti. Trudeau, Rusya`da yaşanan bu gelişmenin Washington ile Ankara arasındaki ilişkileri hiçbir anlamda zedeleyeceğini sanmıyoruz dedi

`KIŞKIRTICI AÇIKLAMALAR YAPICI DEĞİL`

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Türkiye`de yapılan darbe girişiminin arkasında ABD`li bir düşünce kurluşu olan Woodrow Wilson Merkezi`nin olduğuna dair iddialarla ilgili ne düşünüldüğünün sorulması üzerine ise Bu tip kışkırtıcı ve komplotif açıklamalar hiçbir konuda yardımcı olmuyor cevabını verdi.