Tarih: 09.08.2016 05:22

FETÖ`nün hava kuvvetleri imamı 109 kez yurt dışına çıkmış

Facebook Twitter Linked-in

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube  Müdürlüğü ekipleri, FETÖ`nün darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı  Ankara`daki Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalanan ve getirildiği Ankara  Batı Adliyesinden adli kontrol şartıyla salıverilen Sakarya Üniversitesi Öğretim  Üyesi Yrd. Doç. Adil Öksüz`ün yakalanması için çalışmalarını aralıksız  sürdürüyor.

Öksüz`ün, Adapazarı ilçesine bağlı Karaman mevkisinde, Yenikent Devlet  Hastanesi karşısındaki bir sitede FETÖ`ye yakın bir kişinin evini önceden  kiraladığını tespit eden ekipler, bu evde ve 30`un üzerinde farklı adreste arama  yaptı. Her ihbarı değerlendiren ekipler, Öksüz`ün yakalanması için yoğun çaba  sarf ediyor.

Adil Öksüz`ün 2002 yılından bu yana 109 kez yurt dışı seyahati yaptığı  tespit edildi.

Öksüz`ün İstanbul-Sakarya, Sakarya-Ankara arasında belirli aralıklarla  hız sınırını aştığı için para cezasına çarptırıldığı, bu cezalar üzerine önlem  olarak otomobilinde radar tespit cihazı bulundurduğu ayrıca araç muayene  cezalarının olduğu ortaya çıktı.

Adil Öksüz`ün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra  Esenboğa Havalimanı`ndan uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı`na gittiği, 19 Temmuz  sabaha karşı da Sakarya`nın Akyazı ilçesindeki kayınpederinin evine uğradığı,  eşinin ailesiyle görüştükten sonra otomobilini bırakıp buradan ayrıldığı  öğrenildi.

- SIR plakalı otomobili Akyazı`da bulunmuştu

FETÖ`nün darbe girişimi gecesi Adil Öksüz`ün, FETÖ mensubu  teröristlere Pensilvanya`nın talimatlarını ilettiği ve darbe fetvası verdiği  ileri sürülüyor. Kısa süre önce yurt dışından geldiği belirtilen Öksüz`ün, 4. Ana  Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim`e, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Fetullah  Gülen`i görüştürme teklifinde bulunduğu iddia ediliyor.

Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında 16 Temmuz sabahında yakalanan tek  sivil olan Adil Öksüz, savcılık ifadesinde Ankara`ya tarla bakmaya geldiğini,  Keçiören`de akrabalarının evinde kaldığını ve askerlerin hiçbirini tanımadığını  ileri sürmüştü.

Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik, Öksüz hakkında yurt dışına  çıkış yasağı kararı vererek Öksüz`ü adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı.  Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Yılmaz karara itiraz etmiş,  Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez ise Öksüz`ün serbest bırakılmasına yönelik  itirazı delil yetersizliğinden reddetmişti. Çalışmalar kapsamında Öksüz`ün  Sakarya`ya gelirken kullandığı 34 SIR 49 plakalı otomobili, Akyazı ilçesinde  oturan kayınpederinin evinin garajında bulunmuştu.

 

Kızılay Meydanı`nın ismi değişti


Orjinal Habere Git

— HABER SONU —