109 kez yurtdışına çıkmış

109 kez yurtdışına çıkmış

Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Adil Öksüz'ün yakalanması için çalışmalar aralıksız sürüyor

Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara`daki Akıncı Üssü`nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖ`nün hava kuvvetleri imamı olduğu ileri sürülen Adil Öksüz`ün 2002 yılından bu yana 109 kez yurtdışına çıktığı belirlendi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ`nün darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Ankara`daki Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalanan ve getirildiği Ankara Batı Adliyesinden adli kontrol şartıyla salıverilen Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Adil Öksüz`ün yakalanması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Öksüz`ün, Adapazarı ilçesine bağlı Karaman mevkisinde, Yenikent Devlet Hastanesi karşısındaki bir sitede FETÖ`ye yakın bir kişinin evini önceden kiraladığını tespit eden ekipler, bu evde ve 30`un üzerinde farklı adreste arama yaptı. Her ihbarı değerlendiren ekipler, Öksüz`ün yakalanması için yoğun çaba sarf ediyor.

Adil Öksüz`ün 2002 yılından bu yana 109 kez yurtdışı seyahati yaptığı tespit edildi.

Öksüz`ün İstanbul-Sakarya, Sakarya-Ankara arasında belirli aralıklarla hız sınırını aştığı için para cezasına çarptırıldığı, bu cezalar üzerine önlem olarak otomobilinde radar tespit cihazı bulundurduğu ayrıca araç muayene cezalarının olduğu ortaya çıktı.

Adil Öksüz`ün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra Esenboğa Havalimanı`ndan uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı`na gittiği, 19 Temmuz sabaha karşı da Sakarya`nın Akyazı ilçesindeki kayınpederinin evine uğradığı, eşinin ailesiyle görüştükten sonra otomobilini bırakıp buradan ayrıldığı öğrenildi.

SIR PLAKALI OTOMOBİL

FETÖ`nün darbe girişimi gecesi Adil Öksüz`ün, FETÖ mensubu teröristlere Pensilvanya`nın talimatlarını ilettiği ve darbe fetvası verdiği ileri sürülüyor. Kısa süre önce yurtdışından geldiği belirtilen Öksüz`ün, 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim`e, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Fetullah Gülen`i görüştürme teklifinde bulunduğu iddia ediliyor.

Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında 16 Temmuz sabahında yakalanan tek sivil olan Adil Öksüz, savcılık ifadesinde Ankara`ya tarla bakmaya geldiğini, Keçiören`de akrabalarının evinde kaldığını ve askerlerin hiçbirini tanımadığını ileri sürmüştü.

Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik, Öksüz hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı vererek Öksüz`ü adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Yılmaz karara itiraz etmiş, Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez ise Öksüz`ün serbest bırakılmasına yönelik itirazı delil yetersizliğinden reddetmişti. Çalışmalar kapsamında Öksüz`ün Sakarya`ya gelirken kullandığı 34 SIR 49 plakalı otomobili, Akyazı ilçesinde oturan kayınpederinin evinin garajında bulunmuştu.