SAĞLIK

SAĞLIK Haberleri

Diş sıkmak baş ağrısına neden

Diş sıkmak baş ağrısına neden

Diş Hekimi Zafer Kazak stresin gece uykusunda diş sıkmaya sebep olduğunu belirtti.

Dt. Zafer Kazak stresin gece uykusunda diş sıkmaya sebep olduğunu belirtti. Kazak, ?Temporomandibular rahatsızlıklar (çene eklemi rahatsızlığı); temporomandibular eklem veya çiğneme kaslarını tutan ağrı ve fonksiyon bozukluğudur.

Eklem içi rahatsızlıklar; eklem yüzeyi ve disk arasındaki uyumun bozulmasından meydana gelmektedir? dedi.Diş Hekimi Zafer Kazak, çene eklemi rahatsızlığında hastalar en sık görülen belirtiler, çene ekleminden `tıklama` sesi gelmesi, kulakta, çene ekleminde, yüz ve boyun kaslarında ve şakaklarda ağrı, çiğneme sırasında zorluk, ağız açmada güçlük, çenenin bir tarafa kayarak açılması gibi şikâyetlerle başvurduklarını belirterek, ?Bazı durumlarda uzun yıllar ağrı olmaz, sadece çene eklemindeki tıklama devam eder, ancak bu sürede deformasyon ilerler.

Alt çene hareketlerinde tıklama gibi seslerin hissedilmesi, çene ekleminin düzeninin bozulmasından kaynaklanabilir. Çene ekleminde bulunan disk yerinden oynar. Bunun sonucunda ağız açma, esneme, yemek yeme, çeneyi sağa sola hareket ettirme gibi alt çene hareketlerinde `tıklama` duyulur. Bu durum çene çıkması değildir ifadelerini kullandı.

Çene eklemi rahatsızlıklarında baş ağrısı görülebileceğini belirten Dt. Zafer Kazak, ?Baş ağrısının birçok sebebi vardır. Çene eklemi rahatsızlığında da görülebilir. Ancak baş ağrısı daha ciddi rahatsızlıklardan da kaynaklanabilir. Nöroloji, fizik tedavi, algoloji gibi pek çok tıp alanını ilgilendirir dedi.

Çene eklemi hastalığının tedavisi nedir?

Dt. Zafer Kazak, ?Çene eklemi hastalığının tedavisi tanıya göre değişiklik göstermektedir, yani her hasta için aynı tedavi yöntemi uygulanamaz. Çene eklemi hastalıklarında tedavi yöntemleri arasında konservatif olarak ortopedik apareylerin kullanılması (splint), bazı fizik tedavi yöntemleri, ilaç tedavisi, artrosentez yer almaktadır. Bu yöntemlerden hangisi veya hangilerinin kullanılacağına ayrıntılı muayene sonrası konulan tanıya göre karar verilir. Tanının doğru konulduğu durumlarda çene eklemi hastalıklarının % 85`ten fazlası konservatif tedavi ile kontrol altına alınmaktadır. Gerekli durumlarda; nöroloji, kulak- burun-boğaz, psikiyatri, algoloji gibi bölümlerle konsültasyon yapılmaktadır şeklinde konuştu.



‘Tatil Dönüşü Sendromu’ birkaç hafta bile sürüyor!

Sıcak çarpması aşırı kilolu ve zayıfları daha çok etkiliyor

Vitamin eksikliği el titremesine neden olmaz! El titremesinin nedenleri...

Uzmanından KKKA hastalığı uyarısı

Ağzında yemek tutan çocuklarda dişler daha kolay çürüyor

Musluk suyundan buz yapımı hastalık sebebi

Bayramda bu beslenme hatalarını yapmayın!

Etler oda sıcaklığında bekletilmemeli!

Her yaşta tüp bebek olmaz

30 dereceyi aşan sıcaklıklara dikkat!

Yaşlanmanın kaçınılmaz sonucu: Bel Fıtığı

Sıcak havalarda tansiyon riskine dikkat

Havaların ısınmasıyla pikniklerde kene riskine dikkat!

Ortak kullanımlı havuz ve tuvaletlere dikkat!

Uzmanı uyardı! Kurban etlerini böyle saklayın