Tarih: 08.08.2016 14:44

Dikkat! Başvurular başladı

Facebook Twitter Linked-in

MEB`e bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının ihtiyacının karşılanması amacıyla 15 bin sözleşmeli öğretmen alımında ÖABT gerektirmeyen alanlar için adaylardan ön başvurular, 11 Ağustos`a kadar alınacak.

İlan edilen kadrolar için 2016-KPSS10 ve KPSS121 puan türlerinden 50 ve üzeri taban puana sahip adaylar, sözlü sınav için http://ikgm.meb.gov.tr adresinden başvuru yapabilecek. En yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilan edilen kadronun 3 katı kadar aday sözlü sınava alınacak.

Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 12 Ağustos`ta ilan edilecek.

Sözlü sınavlar, 15-26 Ağustos`ta yapılacak ve 28 Eylül`de sonuçlar açıklanacak. Alınan itirazlar, 3 Ekim`de sonuçlandırılacak. Adayların atama tercihleri, 4-7 Ekim arasında alınacak ve 10 Ekim`de sonuçları açıklanacak.

AYRI TAKVİM UYGULANACAK

Öte yandan, ÖABT 20 Ağustos 2016`da gerçekleştirileceği için bu puana göre atanacak adayların sınav takvimi farklı olacak.

Buna göre, ÖABT gerektiren alanlar bakımından ön başvurular 5-8 Eylül arasında alınacak.

Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 9 Eylül`de ilan edilecek. Sözlü sınavlar 19-27 Eylül arasında yapılacak. Sözlü sınav sonuçları, 28 Eylül`de açıklanacak. Bu tarihten sonraki süreçlere ilişkin takvim ise ÖABT gerektirmeyen adaylarla aynı olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —