Tarih: 08.08.2016 10:22

Darbeci generaller PKK'ya sığındı iddiası!

Facebook Twitter Linked-in

Darbe teşebbüsünün başarısız olduğunun anlaşılmasından sonra darbeci askerler kaçmanın yollarını aramaya başladı. İddiaya göre, 3 tuğgeneralin aralarında yer aldığı 60 askeri personel, Sikorsky helikopterler ile Silopi`ye gitti.

Sözcü`de yer alan habere göre; Firari darbeci askerlere, Gölbaşı`ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargahı`nı ele geçirmek istediği sırada kahraman Astsubay Ömer Halisdemir tarafından alnından vurulan Özel Kuvvetler Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi`ye bağlı, Silopi`deki Özel Kuvvetler Harekat Üssü`ndeki FETÖ`cü unsurların yardım ettiği iddia edildi. FETÖ`cü ekibin çeşitli birliklerden kaçarak Silopi`ye gelen 60 darbecinin, Habur Sınır Kapısı`ndan Kuzey Irak`a geçmesine aracılık ettiği öne sürüldü.

GENELKURMAY VE MİT TESPİT ETTİ

Habere göre, MİT ve Genelkurmay`ın tespitlerine göre, 3 tuğgeneral ile çeşitli rütbelerdeki darbeci askerler, Zaho`da PKK`lı teröristlerce karşılanıp Kandil`deki ana kampa götürüldü.

İstihbarat birimlerinin Kandil`deki PKK kampında saklanan 3 genaral ile üst rütbeli subayların kimliklerini de tespit ettiği öne sürüldü. Hainler arasında kurmay subayların da olması dikkat çekti. Firarilerin yakalanma ve iade edilme riski olmadığı için PKK`ya sığındığı belirlendi. Darbeci askerlerin örgütün temin edeceği sahte pasaportlar ile Avrupa ülkelerine geçmeyi planladığı yönünde istihbari bilgiler alındı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —