Tarih: 08.08.2016 02:22

FETÖ'nün üst düzey imamı tutuklandı!

Facebook Twitter Linked-in

Alınan bilgiye göre, Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize  Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında  örgütün üst düzey yöneticisi ve imamı olduğu gerekçesiyle 7 aydır hakkında  yakalama kararı bulunan Ahmet Akdoğan (68) eşi Melahat Akdoğan (65) ileİzmir  Adnan Menderes Havalimanı`ndan yurt dışına kaçmak isterken gözaltına alındı.
 
Akdoğan ve eşi sorgulanmak üzere Uşak`a getirildi.
 
Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen çiftten Ahmet  Akdoğan tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilirken, eşi Melahat  Akdoğan serbest bırakıldı.
 
Nöbetçi mahkeme Ahmet Akdoğan`ı terör örgütüne üye olmak, terör  örgütünde yöneticilik yapmak, zorla para toplamak ve örgüte maddi destek  sağlamak gibi suçlardan tutukladı.
 
Akdoğan`ın FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile akraba olduğu, 1984  yılında Uşak`ta Nil İlim ve Hizmet Vakfını kurduğu, eğitim kurumlarında uzun  yıllar yöneticilik yaptığı, daha sonra Erzurum imamı olarak görevlendirildiği  belirtiliyor. Akdoğan`ın son görevinin örgüt içinde il imamlarının üzerinde bir  kademeye getirildiği iddia ediliyor.
 
Akdoğan`ın üzerinde 25 bin lira para ile bazı hakim ve savcıların  isimlerinin yer aldığı bir not defteri bulundu.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —