Son vapur yola böyle çıktı

Son vapur yola böyle çıktı

Milyonlarca vatandaş, Yenikapı`daki dev miting alanını doldurulurken deniz yoluyla gelen vapurlar da yoğun bir hizmet verdi. Kartal`dan kalkan son Yenikapı vapurunun ise kelimenin tam anlamıyla hıncahınç dolmuş olduğu gözlendi.

FETÖ`nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın çağrısıyla yurdun dört bir yanında başlayan demokrasi nöbetleri, bugün Yenikapı`da yapılacak olan `Demokrasi ve Şehitler Mitingi` ile taçlanıyor. Vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Yenikapı`ya akın etmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan`la birlikte miting alanına geldi.

Demokrasi ve Şehitler Mitingi için vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren mitingin yapılacağı Yenikapı`daki alana gelmeye başladı. Girişte gelenlere Türk bayrağı ve şapka dağıtıldı. Alanda gelenlere, 2.5 milyon Türk bayrağı, 3 milyon şapka, 5 milyon şişe su dağıtıldı. Ayrıca, Yenikapı`daki metro istasyonunun duvarlarına darbe şehitlerinin fotoğrafları asıldı.

Milyonlarca vatandaş, Yenikapı`daki dev miting alanını doldurulurken deniz yoluyla gelen vapurlar da miting alanına vatandaşları taşıdı. Bu hatlardan biri de Kartal-Yenikapı güzergahındaki vapurlar oldu. Yoğun bir hizmet veren ve çok sayıda vatandaşı Kartal`dan miting alanına taşıyan vapurlar dikkati çekti.

Bu vapurların sonuncusu ise iskeleden hıncahınç dolmuş şekilde ayrıldı.

 

Emniyet Yenikapı`ya katılım sayısını açıkladı