Araç sorgulama işlemleri araç plakası yardımıyla yapılıyor mu?

Araç sorgulama işlemleri araç plakası yardımıyla yapılıyor mu?

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri araçlar hakkında bilgi almamızı sağlayan uygulamalardır. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri resmi sorgulama platformu olan E-devlet üzerinden yapılmaktadır. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerini

Vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü kara yolları karşılamaktadır. Kara yolları üzerinde ulaşım için en çok kullanılan araç ise otomobillerdir. Otomobiller kişinin kendine ait bir araç olduğu için vatandaşlar daha çok otomobilleri tercih etmektedir. Otomobillerin tercih edilmesinin sebebi ise toplu taşıma araçlarına göre daha konforlu ve daha rahat olmasıdır. Teknolojinin ilerlemesi ile acente yani 0 km olarak tabir ettiğimiz araçlarda hayal ettiğiniz her türlü özellik bulunmaktadır. Bunun sebebi de vatandaşların yolculuk yaparken daha rahat ve daha konforlu bir yol sürmesi içindir. Ancak kimi vatandaşlar 0 km araç alacak alım gücü olmadığı için 2. El olarak tabir edilen araçlara yönelmektedir. 2. El araçlar başka bir kişiden alındığı için piyasası biraz daha düşüktür. Ancak konfor ve rahatlık konusunda 0 km araç ayarında araç bulmanızda olanak vardır. Ancak 2. El araç alırken dikkat edilmesi gereken belirli hususlar vardır. Aracın daha önce kazaya karışıp karışmadığı, üstüne herhangi bir hasar kaydı olup olmadığı, yada bir borcu olup olmadığı gibi hususlara dikkat edilmektedir. Bu durumlardan bilgi sahibi olmak için araç sorgulama ve plaka sorgulama sistemini kullanabilirsiniz.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

 Araç sorgulama ve plaka sorgulama alacak olduğunuz araç hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi gerçekleştirebileceğiniz platform ise devletimizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemidir. e Devlet sistemi bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesidir. Bu sayede e Devlet sistemi ülkemizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, bakanlıkların resmi internet sitelerini kendi bünyesi altında toplayarak vatandaşlara daha rahat ve daha kolay bir hizmet sunmaktadır.

e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için dikkat etmeniz gereken tek husus e Devlet üyeliğinizin olmasıdır. e Devlet üyeliği almak için yapmanız gereken tek husus herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz şeklinde olacaktır. Bu basit işlemin ardından vezne görevlisi 2 TL karşılığında size bir e Devlet şifresi verecektir. Bu şifreyi ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili alanlara yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Bu işlemin amacı bir sonraki resmi işlemlerinizde size daha hızlı işlem avantajı sunmak içindir. Ayrıca sadece güvenlik amaçlı olarak PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz şifre ile değiştirmeniz istenecektir. Bu  basit işlemlerin ardından e Devlet sisteminiz resmi işlemleriniz için kullanıma hazır hale gelecektir.

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemidir. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi e Devlet sayfası üzerinden gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek işlem e Devlet sayfası üzerinde bulunan arama sekmesine araç sorgulama ve plaka sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkacak olan sayfa üzerinden araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
 



genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.