FETÖ, Konya`da mahkeme kurmuş!

FETÖ, Konya`da mahkeme kurmuş!

FETÖ operasyonunda tutuklanan ?abi?, ?Konya imamının kurdurduğu mahkemeyle beni yargılamaya çalıştılar. ?Biz hizmetin yargıçlarıyız? dediler? diye konuştu

Konya`da FETÖ soruşturmasında İç Anadolu Bölge yapılanmasının deşifre edilmesinin ardından, isimleri tespit edilen bölge, il ve eyalet imamlarının da aralarında bulunduğu 77 kişiden 29`u gözaltına alındı. İl genel muhasebecisi İsmail Karaaslan, Mevlana Eyalet İmamı Yusuf Hacıismailoğlu ve 3 büyük bölge imamının da aralarında bulunduğu 26 zanlı tutuklandı. Konya`da bütün imamların deşifre edilmesinin ardından itirafçıların ifadeleriyle yapının röntgeni çekildi. Etkin Pişmanlık Yasası`ndan faydalanmak isteyen büyük bölge imamı Ü.Ç. de hain örgütün bütün detaylarını anlattı: Eyalet imamları gizlilik için çeşitli programlar kullanılmasını istiyordu. Kakao adlı program aracılığıyla mesajlaşarak üstlerle irtibat kuruyorduk. Gülen, diyalog, hoşgörü gibi söylemleri maske olarak kullanıyor. Cemaate gönül verenlerin yaklaşık yüzde 80`i ayrıldı.

MAHKEME KURDULAR
Ev abisi ve belletmen A.K. ise ifadesinde Sabah Dersanesi`nde iki muhasebe programı kullanarak yolsuzluk yapıldığını fark edince örgütten ayrılmak istedim. FETÖ`nün Konya imamının kurdurduğu mahkemeyle beni yargılamaya çalıştılar. Yazılı savunmamın ardından `Yargılanacaksın` dediler ve hiç tanımadığım 4 kişi tarafından sorguya çekildim. Ellerinde savunma fotokopisi ile `Biz hizmetin yargıçlarıyız, eyaletten geldik, seni yargılayacağız` dediler.