Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devleti sıfırdan kuracağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devleti sıfırdan kuracağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) sadece Türkiye`de hakimiyet kurmayı hedeflemediğini, Afrika ülkelerine de uzanmaya çalıştığını söyledi. Erdoğan,Onların köklerini kazacağız. Devleti sıfırdan  kuracağız diye konuştu.

Erdoğan, Katar merkezli El Cezire Televizyonu`na verdiği mülakatta,  FETÖ`nün darbe girişimiyle ilgili soruları cevapladı.

Darbe girişimini FETÖ`nün gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, FETÖ  sadece Türkiye`de hakimiyet kurmayı hedeflemiyor, Afrika ülkelerine de uzanmaya  çalışıyor. dedi.

Erdoğan, bu grubun dini bir cemaat olmadığını, ülkeyi ve ekonomiyi  kontrol altına almaya çalışan terör örgütü olduğunu vurgulayarak, Zalime karşı  gevşeklik göstermek mazluma yapılmış bir ihanettir. Darbecilere karşı gevşeklik  göstermeyeceğiz. Onlar haindirler. Onlara merhamet etmeyeceğiz. diye konuştu.

Örgütün sadece kendi özel çıkarları olduğunu, bu çıkarları yok  edeceklerine dikkati çeken Erdoğan, Devlet kurumlarında bunların var olmalarına  izin vermeyeceğiz. ifadelerini kullandı.

Erdoğan, devleti demokratik şekilde yönettiklerini anlatarak,  Darbeciler, Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesini ve MİT`i bombaladılar. Ordu  birimlerine hakim olmaya çalıştılar. Onlar bazı binaları ele geçirebilirler ama  asla halkı ele geçiremeyecekler. değerlendirmesinde bulundu.



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride