EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

Narenciye kadınların elinde...

Narenciye kadınların elinde...

Hatay`ın Dörtyol ilçesinde Sosyal Destek Projesi kapsamında başlatılan kurs sayesinde kadınlar, narenciyeden sabun, şampuan ve el kremi gibi kozmetik ürünler üreterek aile bütçelerine katkı sağlıyor

Hatay`ın Dörtyol ilçesinde Sosyal Destek Projesi (SODES)  kapsamında başlatılan kursa katılan kadınlar, narenciyeden kozmetik ürünleri  üreterek satıyor.

Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından açılan  Narenciyeden Kozmetik Ürünler Üretme Kursuna katılan 50 kadın, proje kapsamında  60 saat olarak aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimle, portakal, mandalina ve  greyfurtun kabuğu, yaprağı ve çiçeğinden yağ elde ediyor, bu yağlarla da birçok  kozmetik ürün hazırlıyor.

Kursiyerler, evde ürettikleri sabun, şampuan ve el kremi gibi kozmetik  malzemeleri pazarlayarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, muhabirine  yaptığı açıklamada, Dörtyol`un narenciye açısından önde gelen ilçelerden biri  olduğunu söyledi.

Narenciyenin sadece yaş meyve olarak tüketilmediğine, kozmetik  ürünlerde de kullanıldığına işaret eden İnal, Biz narenciyemizi daha değerli  hale getirmek için böyle bir proje hazırladık. Gelir düzeyi düşük ev  hanımlarımızın narenciye ürünleriyle sabun, şampuan, kolonya ve el kremi  yapmasını sağladık. Projeye emeği geçenlere teşekkür ediyorum. diye konuştu.

Kursiyerler de hem el becerilerini geliştirdiklerini hem de narenciye  ürünlerinin değerlenmesiyle aile bütçelerine önemli katkıda bulunduklarını  belirtti.

 

BORSADA FIRSAT GÜNLERİ


Anahtar Kelimeler: narenciye kadinlarin elinde

Kruvaziyer turizmi ön plana çıkarılacak

Prysmian Türkiye’de üst düzey atama

Beyaz Çimento ihracatında liderlik sürüyor

Dijital reklam sektörü daha da büyüyecek

İletişim sektörü yüzde 25 büyüyecek

Kabotaj Bayramı’nda Emrah Yılmaz Çavuşoğlu’ndan önemli açıklamalar

Azerbaycan'dan ithalata yeni kolaylıklar!

Filmaşin ithalatına 3 yıl ek mali yükümlülük

Marmaralı işverenler istihdamda artış bekliyor

Tedarik sanayinde esneklik ve dirençlilik daha da önem kazandı

ÇCSİB Başkanı Erdem Çenesiz’den ihracatta yeniden yükseliş sinyali

Benzin ve motorine yeni zam!

Ticaret'ten paslanmaz çelikte damping soruşturması!

Bakan Bolat: En yüksek aylık ihracata ulaştık

YASED'den FATF değerlendirmesi