Özel Kuvvetler Komutanlığında `FETÖ` temizliği

Özel Kuvvetler Komutanlığında `FETÖ` temizliği

FETÖ`nün  darbe girişimi sırasında ele geçirilmek istenen Özel Kuvvetler Komutanlığı,  cuntada yer alan personelini tespit için komisyon oluşturdu. Komisyonun çalışmaları sonucu Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli yaklaşık 90 personel  tutuklandı

Özel Kuvvetler Komutanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü`nün  (FETÖ) darbe girişiminde yer alan personelini belirlemek için bir komisyon  oluşturdu. Komisyonun çalışmaları sonucu FETÖ ile bağlantısı tespit edilen  yaklaşık 90 asker, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı`nın yürüttüğü soruşturma  kapsamında tutuklandı.

FETÖ`nün 15 Temmuz`daki darbe girişimi sırasında cuntacı Tuğgeneral  Semih Terzi ile emrindeki bir grup asker tarafından ele geçirilmeye çalışılan  Özel Kuvvetler Komutanlığı, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen  soruşturma kapsamında, darbeye karışan personelini belirlemek için çalışma  başlattı.

muhabirinin aldığı bilgiye göre, bu kapsamda, FETÖ mensuplarının  tespit edilmesi için Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde bir komisyon  oluşturuldu. Özel Kuvvetler Karargahının kamera görüntüleri ve personel kimlik  kartlarıyla yapılan giriş-çıkışlara ilişkin bilgiler incelemeye alındı. Komisyon,  darbe girişimine karıştığı şüphesi bulunan personeli, idari soruşturma kapsamında  mülakata aldı. Darbe teşebbüsüne karıştığı belirlenen askerler, adli işlem için  Gölbaşı Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından zanlılar, soruşturmayı yürüten  savcılara ifade verdi. Bugüne kadar darbe girişimine karıştığı iddiası ile  yaklaşık 90 personel tutuklandı.

Söz konusu askerlerden bazılarının, ifadelerinde etkin pişmanlık  hükümlerinden yararlanmak istediklerini söylediği bildirildi. Özel Kuvvetler  Komutanlığı bünyesindeki komisyonun, çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Öte yandan Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin  soruşturma kapsamında bugüne kadar 3`ü emniyet mensubu, 96`sı asker, 5`i sivil  olmak üzere toplam 104 şüpheli tutuklandı, 4 zanlı ise adli kontrol şartıyla  serbest bırakıldı. 12 şüphelinin de emniyetteki işlemleri devam ediyor.

 

Zaman Gazetesi`nin reklamına tutuklama kararı


genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.