NASA çalışanı FETÖ`den tutuklandı!..

NASA çalışanı FETÖ`den tutuklandı!..

NASA`da çalışan Türk asıllı bir ABD vatandaşı darbe soruşturmasında tutuklandı.

Hürriyet`te yer alan habere göre Hatay Valisi Ercan Topaca, Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Türk asıllı bir ABD vatandaşının tutuklandığını belirtti.

Vali Topaca, Amerika`dan Hatay`a yakınların yanına gelen bir kişinin FETÖ`nün kripto elemanı olduğu, Türkiye`de cemaatin okullarında okuduğu ve daha sonra Amerika`da cemaatle olduğu ve ABD`ye ajanlık yaptığı şeklinde gelen ihbar üzerine harekete geçtiklerini ifade etti.İhbar edilen şahsın Antakya`da NASA`da çalışan Türk asıllı bir ABD vatandaşı darbe soruşturmasında tutuklandı
belirlenen adresine operasyon düzenlendiğini aktaran Topaca, anne ve babasının yanında olan Türk asıllı ABD vatandaşı Serkan Gölge`nin (36) güvenlik güçlerince gözaltına aldığını dile getirdi.

Topaca, şöyle devam etti: Şahıs, ilk, orta ve lise eğitimini Hatay`da cemaate ait okulda tamamlamış. Üniversite eğitimini Fatih Üniversitesinde bitirmiş. Daha sonra Amerika`ya giderek orada mastır ve doktorasını yapmış. Belli bir zamandan sonra da NASA`da çalışmaya başlamış. Kendisi, her yıl Türkiye`ye geldiğini, bu yıl da haziran ayının sonuna doğru Antakya`da bulunan anne ve babasını ziyarete geldiğini ve Temmuz`un 25`inde döneceğini belirtiyor. Şahıs, `FETÖ`nün kripto elemanı olduğu, Türkiye`de okullarında okuduğu ve daha sonra Amerika`ya gittiğini ve onlarla birlikte olduğunu, ayrıca Amerika Birleşik Devletleri`ne ajanlık yaptığı` şeklinde ihbar üzerine gözaltına alındı.

ZANLIDAN 1 DOLAR ÇIKTI

Gölge`nin ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek çok fazla bilgi vermediğini belirten Topaca, sadece FETÖ`yü sevmediğini, okullarında okuduğunu ve uluslararası anlamda birçok makalesi olduğunu söylediğini aktardı. Zanlının üzerinde yapılan aramada 1 dolar ele geçirildiğine işaret eden Topaca, Şahsın durumu şüpheli olunca çıkarıldığı mahkemece tutuklandı dedi.