FETÖ soruşturmasında yeni KPSS itirafı

FETÖ soruşturmasında yeni KPSS itirafı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in akrabası ile tutuklanan Süleyman Yörük 2010 KPSS'de çıkan sorularının çalındığını itiraf etti.

Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında dün, Fetullah Gülen`in akrabası Muhammet Sait Gülen ile tutuklanan Süleyman Yörük, savcılıktaki ifadesinde, 2010 KPSS`de çıkan soruların, sınavdan 3-4 gün önce kendisine gösterildiğini belirtti.

Yörük, savcılık sorgusunda, eğitim ve iş hayatı ile ailesine ilişkin bilgiler verdi, eşinin Erzurum Aziziye Koleji`nde öğretmenlik yaptığını ancak şu anda doğum izninde olduğunu anlattı.

İptal edilen 10 Temmuz 2010`daki KPSS`ye girerken ÖSYM`ye adresini verdiği Erzurum`daki evde 4 kişiyle kaldığını söyleyen ancak isimlerini vermek istemeyen Yörük, 2009 yazında stajyer olarak çalıştığı Erzurum FEM Dershanesinden ayrılarak, bekar evinde, Temmuz 2010`daki KPSS`ye hazırlanmaya başladığını söyledi.

Yörük, sınava yaklaşık 10 gün kala Erzurum`daki FEM Dershanesinde felsefe öğretmeni olan, kod ismini hatırlamadığı Samsunlu Muharrem Var`ın, sınava 3-4 gün kala eve geldiğini kaydederek, şu bilgileri verdi:

Evde tektim. Yanında gri laptop vardı. İçeri girdi, birlikte müsait bir odaya geçtik. Bana, `Az sonra aramızda kalması gereken bir mevzu olacak.` dedi ve bilgisayarı açtı. Bilgisayar ekranında birtakım sorular vardı. Bana, `Bu sorulara iyice bak ve cevaplarını aklında tut. Sorular KPSS`de çıkabilir.` dedi. Ben de soruları inceledim. Soruların genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri testlerine ait olduğunu anladım. Hatırladığım kadarıyla eğitim bilimleri testinden 60, genel kültür ve genel yetenek testinden de 30-35 civarında soru ve cevabı vardı. Soru ve cevaplar Word sayfası ortamında hazırlanmıştı. Cevap şıkları koyu işaretlenmişti. Yaklaşık 1,5-2 saat civarında sorulara baktım ve ezberledim. Daha sonra Var, bilgisayarı da alarak gitti. Sınav tarihine kadar kendisiyle görüşmedim. 10 Temmuz 2010`da yapılan KPSS`ye Atatürk Üniversitesinde girdim. KPSS`de, Muharrem Var`ın bana evde gösterdiği soruların tamamı çıktı. Ayrıca kendi bildiğim soruları da yaptım.

Yörük, sınav sonucunda eğitim bilimleri testinin 120 sorusunun 105`ini, genel yeteneğin 60 sorusunun 58`ini, genel kültürdeki 60 sorunun da 38`ini doğru yaptığını bildirdi.

Sınavdaki eğitim bilimleri testinin usulsüzlük nedeniyle iptal edildiğini anımsatan Yörük, Genel yetenek ve genel kültür testi iptal edilmedi. Nedenini bilmiyorum. Halbuki ben, Muharrem Var`ın gösterdiği bilgisayardan genel yetenek ve genel kültür testlerine ait soru ve cevapları da ezberlemiştim. dedi.