Diyarbakır'da 157 FETÖ'cü tutuklandı

Diyarbakır'da 157 FETÖ'cü tutuklandı

Diyarbakır'da darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında asker, polis, savcıların da bulunduğu 157 kişinin tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 15 Temmuz`da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik Cumhuriyet Başsavcılığının koordinatörlüğünde 4 başsavcı vekili ve 12 savcı ile Anayasa`yı ihlal, hükümete karşı isyan ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından başlatılan soruşturmaların devam ettiği belirtildi.

649 KİŞİ HAKKINDA YASAL İŞLEM

Açıklamada, 12 soruşturma kapsamında kent merkezinde 523, ilçelerde de 126 olmak üzere 649 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı kaydedildi.

Aralarında korgeneral, tümgeneral, tuğgeneral, albay ile askeri hakim ve savcıların da bulunduğu 250 rütbeli hakkında da yasal işlem başlatıldığı aktarılan açıklamada, 6`sı yüksek rütbeli 32 şüphelinin tutuklandığı, 31 zanlı hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verildiği, 145 kişinin serbest bırakıldığı, hakkında gözaltı kararı verilen 42 kişinin ise kolluk işlemlerinin devam ettiği vurgulandı.

44 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

Soruşturmada 73 hakim ve savcıdan 44`ünün tutuklandığı, 13`üne adli kontrol hükümleri uygulandığı, 15`i hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ve hakkında gözaltı kararı verilen bir kişinin ise kolluk işlemlerinin sürdüğü bilgisine yer verilen açıklamada, 49 öğretim görevlisinden rektörün de aralarında bulunduğu 7`sinin tutuklandığı, 24`ü hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verildiği, 8`i hakkında yakalama kararı çıkarıldığı, 10`unun ise serbest bırakıldığı ifade edildi.

Ayrıca, 2 kaymakamın gözaltına alındığı, emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, 3. ve 4. sınıf 24 emniyet müdürünün de aralarında bulunduğu 142 polis hakkında soruşturmanın sürdüğü belirtilen açıklamada, işlemleri tamamlanan 50 polisin tutuklandığı, 47`si hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulandığı, 23`ü hakkında yakalama kararı çıkarıldığı, birinin serbest bırakıldığı ve 21`inin de emniyetteki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

TOPLAM 157 TUTUKLAMA

Tüm soruşturmalar kapsamında bugüne kadar hakkında işlem başlatılan 649 kişiden 157`si hakkında tutuklama, 159`u hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanması, 47`si hakkında yakalama, 174`ü hakkında ise serbest bırakılmaları yönünde karar verildi. 112 kişinin ise kolluk işlemleri devam etmektedir.



genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.