İntihar eğilimini tespit eden 'kan testi'

İntihar eğilimini tespit eden 'kan testi'

Uzmanların ortak çalışmasında intihar etme riski altındaki insanları tespit edebilecek bir kan testi geliştirilebileceği sonucuna varıldı.

Dönüşümsel Psikiyatri adlı bir bilimsel yayında yer alan araştırmaya göre, intihara eğilimli insanlarda belirli bir enzimin faaliyetinin azalması, beynin korunması için önemli olan bir molekülün üretimini azaltıyor.

Araştırmaya öncülük eden Sydney`deki Mcquarie Üniversitesi`nden Profesör Gilles Guillemin Şu anda intihar eğiliminin ardındaki biyolojik mekanizmayı çok daha iyi görüyoruz. Bir sonraki adım intihar riski taşıyan insanlardaki quinolinik ve pikolinik asitleri tespit edebilecek basit bir kan testi. diyor.

Guillemin ayrıca bu kan testinin iki ya da üç yıl içinde yaygın bir şekilde kullanılabileceğini ve psikologlarla psikyatrlara intihar riski teşhislerini doğrulama şansı vereceğini söylüyor.

Fazla üretilen enzim

Professör Guillemin uluslararası ekibi üç yıl önce quinolinik asit adlı bir nörotoksinin intihar eğilimiyle doğrudan bağlantılı olduğunu keşfetti.

Bu asitin fazla olması beynin ruh hali ve davranışı düzenleyen bölümlerindeki nöronların faaliyet biçimini değiştiriyor.

Son çalışmada da intihar eğilimli insanlarda beynin korunması için önemli bir molekül olan pikolinik asitin daha az üretildiği saptandı.

Çalışmada aynı zamanda, antidepresan ilaçlar kullanan intihar eğilimli insanlarla, kullanmayanlarda aynı biyolojik değişikliklerin görüldüğü belirlendi.



Nar suyu yeşil çaydan daha antioksidan

Bu hastalık kadınlarda 10 kat fazla görülüyor

Enfekte kişiyle yakın temas yoluyla insandan insana yayılıyor!

Diş çürükleri sadece ağız içi sorun değil!

Bakanlık açıkladı... Türkiye'de 'M Çiçeği'ne rastlanmadı!

Sünnet işin ehli kişilerce yapılmalı

2045'te her 8 yetişkinden 1'i diyabetten muzdarip olacak

Erken menopozda 30 yaşa dikkat!

Yazın tükettiğimiz dondurmalar diş hassasiyetini artırıyor!

Sıcak havalar psikiyatrik hastalıkları artırabiliyor!

Dikkat! Çocuk havuzları daha riskli!

Sıcak çarpması olan kişiye nasıl davranılmalı?

Fast food beslenme alışkanlığı depresyona sürüklüyor

Vücuttaki sıvı kaybına dikkat

Ağustos güneşine cilt koruyucunuz olmadan çıkmayın!