Pamukkale Üniversitesi rektörlüğüne atama

Pamukkale Üniversitesi rektörlüğüne atama

FETÖ soruşturması nedeniyle açığa alınan rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın yerine Prof. Dr. Hüseyin Bağ vekaleten atandı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY`ye yönelik soruşturması kapsamında dün adliyeye sevk edilen ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılanPAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı`nın açığa alınmasının ardından, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağ, YÖK tarafıdan bu göreve vekaleten getirildi. 

Prof. Dr. Bağ`a, 2015 yılındaki rektörlük seçiminde 283 oy alan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve 210 oy alan Prof. Dr. Bülent Topuz`un ardından 149 oy çıkmıştı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY`ye yönelik soruşturma kapsamında, PAÜ Rektörlüğü ile çeşitli fakültelerde arama yapmış, Rektör Prof. Dr. Bağcı ile Genel Sekreter Prof. Dr. Çoyan`ın da aralarında bulunduğu 46 akademik ve idari personel gözaltına alınmıştı.

Bağcı, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, YÖK yürütülen soruşturmalar nedeniyle Bağcı`nın açığa alındığını açıklamıştı.