Tarih: 04.08.2016 14:22

FETÖ'nün tehdit ettiği alimlerin şüpheli ölümü

Facebook Twitter Linked-in

Terör örgütü FETÖ`nün İslamiyet`i kullanarak Türkiye`de taban kazanmaya çalıştığı ve bunun önünde engel gördüğü diğer dini cemaatler ile birlikte Said Nursi`nin yaşayan 6 vekilini ölümle tehdit ettiği, ardından beş din aliminin şüpheli kalp krizleriyle öldüğü ortaya çıktı.

Star`ın haberine göre; FETÖ`cülerin ?Hayatlarıyla öderler şeklindeki ölüm tehditlerine bizzat tanıklık ettiğini belirten AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, ?Fetullah Gülen, kafasındaki menfur hedefe ulaşmak için Bediüzzaman Hazretleri`ni ve talebelerini engel gördü dedi.

ÖLÜM MAKİNESİ

Yücel, terörist başı Fetullah Gülen`in başarısız darbe girişimi sonrasında yaptığı açıklamada, ?Beyin kanaması balyoz gibi inebilir alır götürür sözleriyle, FETÖ ile mücadele edenleri ölümle tehdit ettiğine dikkat çekti. AK Parti Milletvekili Sait Yüce, ?Örgüt, Türkiye`de genişlemelerine engel gördükleri siyasetçi, gazeteci veya dini cemaatlere karşı, içlerine soktukları adamların sebep oldukları ihtilaflar ve hadiselerle gözü dönmüş bir ölüm makinesi olduklarını gösterdi diye konuştu. Teröristbaşı Fetullah Gülen`in başta Kur`an-ı Kerim ve İslamiyet`i istismar etmeye çalıştığının altını çizen Sait Yüce, FETÖ`nün Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri`nin Risale-i Nur`unu tahrip ederek yayınlamaya çalışması ve 17-25 Aralık sonrasında kendilerine tepki gösteren din alimlerine ölümle tehdit etmesine ve ardından beş alimin şüpheli ölümüne dikkat çekti.

SADECE BİRİ KALDI

FETÖ tarafından Said Nursi`nin beş talebesinin öldürüldüğüne ilişkin şüphesini anlatan Yüce, şunları söyledi: ?Talebeleri, Gülen hareketinin yanlışlıklarını ve Nurculuk hareketiyle ilgisi olamayacak sapkın yönelimlerinden bahsetmeye başlamış, 17-25 Aralık sonrasında da bu girişimin yanlışlığını ortak bir açıklamayla kınamışlardı. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri`nin ``manevi evladım, varis ve vekilim` dediği Mustafa Sungur, FETÖ`nün ve mensuplarının İslamiyet`e zarar veren uygulamalarından vazgeçmelerini istemiş, `Elleri ayakları kırılsın` diye beddua etmişti. Nursi`nin o gün hayatta olan talebeleri Mustafa Sungur, Abdullah Yeğin, Abdülkadir Badıllı, Mehmet Fırıncı, Hüsnü Bayram, Salih Özcan, 17-25 Aralık`tan yedi gün sonra gazete ilanları ve açıklamayla FETÖ`yü açık bir şekilde kınadı. O açıklamadan sonra, Bediüzzaman Hazretleri`nin yaşayan altı talebesinden merhum Mustafa Sungur, Abdülkadir Badıllı, Sait Özdemir, Abdullah Yeğin ve Salih Özcan, gelen tehditlere rağmen örgüt sempatizanı aile fertleri tarafından tedavi için götürüldükleri FETÖ`ye ait hastanelerde ya da başka sağlık kuruluşlarındaki Paralel Yapı`ya mensup doktorların kontrolü altındayken şüpheli şekilde kalp krizinden öldüler. AK Parti Isparta Milletvekili Yüce, FETÖ`nün altı din alimini ölümle tehdit etmesine ve örgüt hastanelerinde şüpheli ölümlerine bizzat tanık olduğunu anlattı:

HAYATLARIYLA ÖDERLER

?Mehmet Fırıncı`ya ABD`den kimliği belirsiz telefonlarla ?Biz karşımıza çıkanları yok ederiz. Konuşmalarınıza dikkat edin tehditleri geldi. Bizzat şahit oldum. Şu an yurtdışında olan FETÖ`nün üst düzey adamlarından Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı eski Başkanı Harun Tokat`a, Gülen`e ulaştırması üzerine merhum Sungur`un mektubunu götürdüm. Risaleleri tahrip etmemelerini istedik. Harun Tokat, tam kapıdan çıkarken bana `Latif Erdoğan ve Kemalettin Özdemir`e de söyle fazla konuşmasınlar, hayatlarıyla öderler` dedi, dondum kaldım.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —